Image

Pandox tecknar avtal med Scandic

Uthyrning Pandox har tecknat 20-åriga omsättningsbaserade hyresavtal med Scandic Hotels Group för sju hotell i Norden som Pandox själva har drivit tidigare.
Publicerad den 18 Januari 2017

Övertagandena förväntas ske successivt under det andra kvartalet 2017.

Hyresavtalen innebär delade investeringar, lägre risk och därmed lägre avkastningskrav för hotellfastigheterna samt lägger grunden för god tillväxt i hyresintäkter och driftnetto, menar Pandox.

Scandic Hotels Group kommer därutöver att ta över driften av Grand Hotel Oslo.

- Avtalen är linje med Pandox strategi att vara aktiv över hela värdekedjan och efter driftövertagande och ompositionering åter hyra ut hotellfastigheterna till starka operatörer. Genom överenskommelsen med Scandic, som är vår största samarbetspartner, förstärker vi hyresportföljen med sju konkurrenskraftiga hyresavtal med en skicklig operatör och ökar vårt strategiska handlingsutrymme ytterligare, säger Anders Nissen, vd för Pandox.

- Vi stärker nu vår position som den ledande hotelloperatören i Norden, och fördjupar samtidigt vårt långsiktiga och framgångsrika partnerskap med Pandox. Jag ser med tillförsikt fram emot att driva och utveckla dessa hotell vidare, och att profilera Grand Hotel i Oslo som ett signaturhotell ’by Scandic’”, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef Scandic Hotels Group.

Hotellen som omfattas är:
Lillehammer Hotel, Lillehammer - 303 rum.
Thon Hotel Sørlandet, Kristiansand - 210 rum.
Meetingpoint Hafjell, Hafjell - 210 rum
Thon Hotel Fagernes, Fagernes - 139 rum
Best Western Plus Prince Philip i Stockholm - 208 rum
The Hub Hotel & Livingroom i Stockholm - 149 rum
First Hotel Copenhagen i Köpenhamn - 215 rum

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige