Image
Handbollslegendaren Stefan Lövgren är med och startar en stiftelse till minnet av Pandox tidigare vd Anders Nissen.

Handbollslegendarer startar stiftelse till Nissens minne

Bolag Pandox tidigare vd Anders Nissen gick tragiskt bort den 30 maj i år, och vid bolagets årliga hotellmarknadsdag som hölls under tisdagen hedrades hans minne av både både Pandox-anställda och branschprofiler. Förutom att han var en maktfaktor inom hotellfastighetsbranschen var Anders Nissen även starkt engagerad inom svensk handboll och var ordförande i Svenska Handbollslandslaget AB. Handbollslegendaren Stefan Lövgren lovordade Anders Nissens arbete för svensk handboll och berättade samtidigt att man startar en stiftelse för att hedra hans minne.


I söndags gick Pandox vd Anders Nissen bort, efter att ha drabbats av covid-19. Liia Nõu är nu tf vd för bolaget.

Första dagarna utan Anders Nissen

Bolag Blommor, kondoleanser från hela världen, samtal, minnen – men också blickar framåt.
Liia Nõu, tf vd på Pandox berättar om arbetsveckan efter ikonen Anders Nissens tragiska bortgång.


Anders Nissen.

Pandox vd Anders Nissen har avlidit

Bolag Pandox AB vd Anders Nissen har avlidit efter en kort tids sjukdom.


Anders Nissen.

Nissen: Lovar att Q2 kommer bli bättre än förra året

Bolag För Pandox och hotellindustrin som helhet var det väntat med ett tufft första kvartal under 2021, även om Pandox faktiskt lyckades med att klart förbättra periodens resultat jämfört med Q1 2020. Här berättar Anders Nissen mer om bolagets position för tillfället och varför hotellmarknaden gradvis kommer att närma sig 2019 års nivåer framöver.


Robin Rossman, Managing Director och analytiker på STR.

Ketchup- och champagneeffekt – så blir hotellens återtåg

Bolag För att få en bild av hur den europeiska hotellmarknaden skulle kunna återhämta sig under 2021 har Pandox vänt blickarna mot övriga världen, framför allt Kina och USA. Pandox vd Anders Nissen och Robin Rossmann, analytiker och managing Director på hotellanalys-företaget STR, berättar här mer om signalerna som pekar på en kraftig ljusning under resten av året.


Anders Nissen.

Nytt tufft kvartal för Pandox

Bolag De ökade restriktionerna hade en väntat negativ påverkan på Pandox resultat under årets första kvartal, men vaccinationer ökar bolagets hopp om en förbättrad efterfrågan framöver.


Anders Nissen.

Så har Pandox ställt om till följd av coronakrisen

Bolag Hotellfastighetsjätten har lagt om strategin, ändrat sitt sätt att arbeta och fått upp ögonen för nya typer av hotell. Bolagets vd, Anders Nissen, berättar om det tuffa året, vad som är viktigast för bolaget framöver och vilka destinationer han tror är de nya vinnarna.


Anders Nissen.

Pandox slopar utdelningen: "Dags att tänka framåt"

Bolag Även om Pandox nu börjar skönja en ljusning på horisonten så konstaterar man att hotellmarknadens återhämtning helt beroende av när, och i vilken takt, restriktionerna avvecklas.


Anders Nissen.

Nissen: Så har pandemin förändrat hotellmarknaden

Bolag Igår höll Pandox sin årliga hotellmarknadsdag där vd:n Anders Nissen bland annat redogjorde för hur bolaget hittills tagit sig igenom coronakrisen, hur industrin har förändrats under året och vilka trender som kommer forma hotellmarknaden framöver.


Fastighetsbranschens toppar delar med sig av sina boktips. Bilden är ett montage.

Detta läser branschtopparna

Sverige 2016 bytte höstlovet namn till läslov för att uppmuntra läsning bland unga. När nu läslovet inleds passar Fastighetssverige på att fråga ett antal börs-vd:ar vad de läser just nu och vad de rekommenderar för böcker till andra.


Anders Nissen.

Pandox: Återhämtning i linje med förväntningarna

Bolag Pandox driftnetto för Q3 halverades jämfört med förra året, men steg med 36 procent sekventiellt.


Anders Nissen.

"Då undrade många vad jag hade rökt på"

Bolag Pandox vd Anders Nissen fick rätt i sin prognos; hotellsommaren blev stark – starkare än väntat till och med. I en intervju med Fastighetssverige berättar branschveteranen mer om orsakerna bakom de stigande beläggningsgraderna och de goda utsikterna för resten av året. Han ger även en känga till förståsigpåare.


Anders Nissen.

Nissen köper syntetiska optioner av Pandox huvudägare

Bolag Pandox vd Anders Nissen har förvärvat syntetiska optioner i Pandox utställda av de större aktieägarna Eiendomsspar AS, CGS Holding AS och Helene Sundt AS.


Anders Nissen, vd för Pandox.

Nissens oväntade besked mitt i krisen

Bolag Med sin tydliga exponering mot hotellmarknaden är Pandox det fastighetsbolag som drabbats allra mest hittills under coronakrisen – och effekterna reflekteras tydligt i bolagets beckmörka Q1-siffror. Trots den dystra situationen ger vd:n Anders Nissen ett oväntat styrkebesked. För Fastighetssverige berättar han mer.


Anders Nissen, vd för Pandox.

Pandox: Skriver ner värden med 611 miljoner

Bolag Hotellfastighetsbolaget Pandox driftnetto för operatörsverksamhet minskade med 78 procent under Q1. Beläggningen ligger på mellan 5 och 25 procent. Bolaget skriver ner fastighetsvärdena med 611 miljoner kronor.


Anders Nissen, vd för Pandox.

Nissen håvade in rejäl bonus efter Pandox starka fjolår

Bolag Pandox aktiekurs befinner sig för tillfället i fritt fall på grund av den coronautlösta turbulensen på världens börser. Desto bättre gick aktiekursen under 2019, vilket också ledde till att vd:n Anders Nissen fick ett ansenligt lönepåslag. Fastighetssverige berättar mer.


Anders Nissen, vd för Pandox.

Pandox börjar se större corona-effekter – aktien störtdyker

Bolag Pandox börjar nu känna av coronavirusets effekter även på sina hotellmarknader. Antalet bokningar minskar och det sker färre stora internationella sammankomster. Men det är "no panic" som gäller för vd:n Anders Nissen.


Anders Nissen, vd för Pandox.

Nissen försvarar Pandox minskade utdelning: "Offensivt beslut"

Bolag Trots ännu ett år med högt affärstempo och ett starkt resultat föreslår Pandox styrelse en minskad utdelning till aktieägarna för 2019. För Fastighetssverige motiverar vd:n Anders Nissen beslutet och blickar framåt mot ett offensivt år på den europeiska hotellmarknaden.


Anders Nissen, vd för Pandox.

Därför vill Pandox inte handla i Norden

Bolag Pandox vd Anders Nissen berättar för Fastighetssverige om deras senaste miljardköp i Tyskland – och varför bolaget inte förvärvat hotell i Norden på över fem år.


Anders Nissen, vd Pandox

Pandox köper för tre miljarder i Tyskland

Bolag Pandox köper sju hotellfastigheter i Tyskland av HR Group. Transaktionsvärdet uppgår till 290 miljoner euro, exklusive minoritet, motsvarande cirka 3 086 miljoner kronor.