Image
Anders Nissen.
Anders Nissen. Bild: Pandox.

Nissen köper syntetiska optioner av Pandox huvudägare

Bolag Pandox vd Anders Nissen har förvärvat syntetiska optioner i Pandox utställda av de större aktieägarna Eiendomsspar AS, CGS Holding AS och Helene Sundt AS.
Publicerad den 3 September 2020

Anders Nissen har förvärvat sammanlagt 600 000 syntetiska optioner. Optionerna har en löptid på cirka fem år och utställarna har möjlighet att, förutsatt att lösenpriset är uppnått, besluta att optionerna ska kontantavräknas eller ge rätt till B-aktier i Pandox. Optionerna har förvärvats till marknadsmässiga villkor. Priset per option uppgår till 2,17 kronor och har beräknats med tillämpning av värderingsmodellen Black-Scholes.

Lösenpriset per option är satt till 154,85 kronor, det finns ett tak på 246,53 kronor per option och vinsten kan maximalt uppgå till cirka 55,01 miljoner kronor.

Pandox medverkar inte i utfärdandet av optionerna och det förväntas inte uppstå några kostnader för Pandox med anledning av de utställda optionerna. I och med att det är fråga om optioner utställda av aktieägare uppstår inte heller någon utspädningseffekt för övriga aktieägare.

Efter förvärvet uppgår Anders Nissens innehav i Pandox till 371 250 A- respektive B-aktier, vilka innehas antingen direkt eller indirekt genom helägt bolag, och 1 190 877 optioner.

Pandoxaktien stängde på onsdagen på 99,90 kronor. Före pandemin nådde den som högst drygt 220 kronor och som allra lägst i mars var den nere i drygt 50 kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige