Image
EU:s finansiella stöd till Ukraina var en av punkterna på dagordningen när ekonomi- och finansministrarna träffades i Bryssel den 6 december.

Svantesson: "Obalanserna på svensk bostadsmarknad har inte högsta prioritet"

Bostäder Sverige tar över som EU:s ordförandeland under första halvåret 2023. Elisabeth Svantesson blir då ordförande för EU:s finansministrar i ekofinrådet. Nyhetsbyrån Direkt rapporterar om vad Sveriges finansminister sa efter ekonomi- och finansministrarna träffades i Bryssel igår.


Liia Nõu, vd för Pandox.

Pandox tecknar nytt hyresavtal med Citybox för hotellfastighet i centrala Bryssel

Uthyrning Pandox har tecknat ett hyresavtal med den norska operatören Citybox Hotels för nuvarande NH Brussels Louise som Pandox förvärvade tidigare under 2022. Hyresavtalet förväntas träda i kraft under det första halvåret 2024 då hotellet återöppnar efter en omfattande renovering. Hyresavtalet är omsättningsbaserat med miniminivå och löper över 25 år med option på ytterligare tio år.


Liia Nõu, vd för Pandox.

Pandox ingår avtal med NH Hotel Group om en hotellfastighet i Bryssel

Transaktioner Pandox AB (publ) har ingått avtal om förvärv av NH Brussels Louise i centrala Bryssel, Belgien. Hotellet har 246 rum och ägs och drivs av NH Hotel Group som är Spaniens största hotellkedja. Avtalet stödjer NH Hotel Groups strategiomläggning i Bryssel där Pandox är en viktig partner. Totalt transaktionsvärde uppgår till cirka 35 miljoner euro och finansieras av kassa och befintliga kreditfaciliteter.


Pandox säljer butiksfastighet i Bryssel

Transaktioner Pandox har ingått avtal om försäljning av en butiksfastighet i anslutning till The Hotel Brussels.


Pandox köper hotell i Bryssel

Transaktioner Pandox avser förvärva Silken Berlaymont i Bryssel. Hotellet är ett fullserviceshotell med 212 rum och köpeskillingen uppgår till cirka 315 miljoner kronor.


Pandox köper hotell i Bryssel

Transaktioner Pandox köper Hilton Grand Place Brussels i Bryssel. Köpeskillingen uppgår till cirka 525 miljoner kronor.