Image

Pandox och Scandic Hotels förnyar 19 hyresavtal

Uthyrning Pandox och hotelloperatören Scandic Hotels har förnyat och förlängt hyresavtalen för 19 hotell i Norden. Hyresavtalen har en löptid på upp till 15 år och omfattar ett gemensamt uppgraderingsprogram på totalt motsvarande 470 miljoner kronor över tre år, varav Pandox andel utgör cirka hälften.
Publicerad den 30 Juni 2016

- Scandic Hotels har mycket framgångsrikt drivit hotellen under en längre tid och vi är mycket glada över att kunna presentera en förlängning av hyresavtalen. Med förnyade hyresavtal och gemensamma investeringar förstärker vi både vårt strategiska samarbete och vårt gemensamma produkterbjudande i Norden, säger Erik Hvesser, Vice President and Area Manager Sweden & Finland på Pandox.

Hyresförlängningen avser 19 hotellfastigheter i Norden med Scandic Hotels som hotelloperatör, varav åtta i Sverige, sex i Finland, tre i Danmark samt två i Norge med hyresavtalsförfall under framförallt 2017-2020. Totalt antal rum uppgår till 3 437.

Som en del i hyresförlängningen har parterna kommit överens om att investera totalt 470 miljoner kronor, varav Pandox andel utgör cirka hälften, i renovering av cirka 1 600 hotellrum och badrum, uppgradering av hotellens Food & Beverage-utbud, konferensfaciliteter och publika ytor samt viss teknisk uppgradering. I investeringen, som avses genomföras 2017-2020, ingår dessutom tillskapandet av totalt 73 nya hotellrum. Genomförandet följer den samarbetsmodell som Pandox och Scandic Hotels etablerade i det tidigare genomförda Shark-projektet, som omfattade renovering, uppgradering och utveckling av 40 hotell i Norden.

Hyresförlängningen och investeringen bidrar sammantaget till en ökning av intäktspotentialen för både Pandox och Scandic Hotels genom mer konkurrenskraftiga hotellprodukter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige