Image
Jonas Gustavsson
Jonas Gustavsson Bild: Fasticon

"Otroligt viktigt att branschen engagerar sig"

Event Integrationsproblematiken och samhällsbyggnadssektorn är en "perfect match", tycker Fasticons Jonas Gustavsson, som efterlyser ännu mer engagemang från branschen.
Publicerad den 17 September 2019

Fasticon Kompetens grundare Jonas Gustavsson arbetar just nu mycket med Talangakademin, som är ett jobbskapar- och integrationsprojekt, som arbetar uppsökande på hittills fyra olika platser; Väla (Helsingborg), Frölunda torg (Göteborg), Sundbyberg och Huddinge.

– Vi samarbetar med etablerade fastighetsbolag och erbjuder validerad praktik till arbetssökande för människor som står långt utanför arbetsmarknaden. En enklare väg till jobb helt enkelt. Det här har visat sig fungera väldigt bra, och vår ambition är att sprida det här till många fler ställen i Sverige, säger Jonas Gustavsson.

Den 1 oktober planeras för ett kvällsseminarium i form av ett After Work på Quality Hotel Globe, mitt emot Tele 2 Arena, där Talangakademins projektledare Stig-Arne Bäckman tillsammans med bland andra Jonas Gustavsson och Fastigos Mona Finnström berättar mer för fastighetsbranschen om Talangakademin och dess utmaningar och möjligheter.

– Dessutom kommer ett antal som har fått jobb via Talangakademin att berätta sina "success stories". Det är viktigt att de här rösterna kommer fram. Ofta hör man bara om problemen med integrationen. Men det här visar att människor i utanförskap kan ses som en stor resurs, och det är nödvändigt för vårt samhälle att vi ser dem som en resurs. Vår bransch behöver få in kompetens utifrån, men det är otroligt viktigt att branschen engagerar sig för att få in den, säger Jonas Gustavsson.

– Jag hoppas att många från bygg- och fastighetsbranschen sluter upp bakom oss i det här arbetet. Jag hoppas att vårt event blir en ögonöppnare.

Talangakademins samarbetspartners är i huvudsak fastighetsägare som Huge Bostäder, Skandia Fastigheter, Balder, Fastighets AB Förvaltaren, Wallenstam och Wåhlin Fastigheter men även till exempel Fryshuset och stiftelsen Skandia Idéer för livet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fasticon på Branschguiden

KOMPETENS FÖR VÄRDESKAPANDE SAMHÄLLSBYGGNAD

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn.

Digitaliseringen är en av flera drivkrafter som förändrar affärsmodeller och yrkesroller i grunden. Det kräver nya kunskaper och nya arbetssätt. Vi har förståelse för förändringarna och hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad.

Kunderna finns över hela Sv...

Läs mer om Fasticon på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige