Image

Optimal får totalförvaltningsuppdrag

Bolag Optimal får totalförvaltningsuppdraget för Mobilia Mantorp. Planerna är att handelsplatsen ska fördubblas i storlek från dagens 20 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
Publicerad den 25 Januari 2013
Kenneth Christensen Bild: Optimal
Kenneth Christensen

Mobilia ägs av norska Wahl Eiendom.

Uppdraget är en totalförvaltning, vilket innebär kontraktsförvaltning, ekonomisk förvaltning, teknisk förvaltning samt drift- och skötseltjänster.

- För oss är det ett naturligt steg, att växa med våra uppdragsgivare och med marknaden. Eftersom vi i dagsläget har hand om utvecklingen av den nya handelsplatsen, där planen är att uveckla och förädla minst 20 000 kvadratmeter handelsyta till, känns det naturligt att vi även hanterar förvaltningen av helheten. Det är vår första totalförvaltningskund, men helt säkert inte den sista, säger Kenneth Christensen, vd för Optimal.

- Optimal gör ett bra och spännande arbete för oss vad gäller utvecklingen av före detta Mobilia Mantorp och det känns både naturligt och tryggt att lägga totalförvaltningen av det som blir den nya handelsplatsen, Depot Mantorp, i deras händer, säger Pål Erik Christophersen, vd på Wahl Eiendom.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Optimal på Branschguiden

När fastighetsutveckling kräver passion.
Optimal utvecklar och förädlar handelsplatser. Vi startade 2008 och är ett ungt företag med kreativa idéer som vågar tänka i nya banor. Samtidigt så har våra medarbetare lång erfarenhet av förvaltning, utveckling och uthyrning inom fastighetsbranschen vilket medför att vi har en trygg kunskapsgrund att stå på. Lägg till vårt passionerade förhållningssätt mot att utveckla framgångsrika handelsplatser så förstår du vår företagsfilosofi.

Läs mer om Optimal på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY