Image
Fortsat nöjd: vd Tommy Åstrand.
Fortsat nöjd: vd Tommy Åstrand. Bild: SLP

Ökat förvaltningsresultat för SLP

Bolag SLP, Swedish Logistic Property redovisar ett ökat förvaltningsresultat i tredje kvartalet 2023, jämfört med samma period året innan. – Efterfrågan på logistikfastigheter är fortsatt hög trots de utmanande förutsättningarna i fastighetsbranschen, säger vd Tommy Åstrand i delårsrapporten.
Publicerad den 26 Oktober 2023

– Sammanfattningsvis, kan vi konstatera att vi fortsätter expandera via en affärsmodell som levererar, har en stark finansiell ställning och att vi kontinuerligt flyttar fram våra marknadspositioner för att idag vara en aktör som attraherar såväl större inhemska som internationella kunder, säger Tommy Åstrand, vd på SLP, i rapporten.

Under perioden har åtta fastigheter och ett markområde förvärvats och tillträtts med ett fastighetsvärde om 1 108 miljoner kronor.

Tidigare CFO Tommy Åstrand utsågs till ny vd i SLP från och med årsstämman den 26 april. Tidigare vd Peter Strand tillträdde som transaktionsansvarig och vice styrelseordförande. Matilda Olsson, tidigare ekonomichef, tog över som CFO.

Bolaget har genomfört en riktad nyemission av B-aktier om 550 miljoner kronor.

– Tack vare fortsatt expansion via nya och förlängda hyreskontrakt med nöjda hyresgäster kan SLP åter presentera ett starkt kvartal. Vi fortsätter att växa och redovisar ytterligare ett kvartal med positiv underliggande nettouthyrning och värdeförändring i våra fastigheter, heter det vidare i rapporten.

Nyckeltal:
Hyresintäkterna ökade med 43% och uppgick till 430 mkr (301).
Driftsnettot ökade med 50% och uppgick till 362 mkr (241).
Förvaltningsresultatet ökade med 34% och uppgick till 228 mkr (169).
Resultat per aktie efter utspädning uppgick till 1,44 kr (2,15).
Substansvärdet (NAV) per aktie efter utspädning ökade under perioden med 10% och uppgick till 24,20 kr. Detta trots att det genomsnittliga direktavkastningskravet i den externa värderingen ökat med 30 baspunkter.
Hållbar finansiering uppgick vid periodens utgång till
2 390 mkr (1 400), motsvarande 50% (40) av låneportföljen.
Installerad effekt i solcellsanläggningar uppgick vid periodens utgång till 10,6 MW (3,7).

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige