Image
Fredrik Brodin.
Fredrik Brodin. Bild: Stefan Tell / Stendörren

Offentliga Hus köper samhällsfastigheter i Fagersta

Transaktioner Fastators innehavsbolag Offentliga Hus har ingått avtal med Fagersta kommun om förvärv av fastigheterna Fagersta 3:94 & 3:95. Förvärvet sker genom fastighetsförvärv, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 20,1 miljoner kronor.
Publicerad den 22 Maj 2020

I samband med förvärvet har Offentliga Hus och Fagersta kommun tecknat ett 25-årigt hyresavtal beträffande samtliga lokaler. Den uthyrningsbara ytan på fastigheten uppgår till drygt 5 200 kvadratmeter och består huvudsakligen av kontorslokaler samt vissa lagerytor, och dessa lokaler kommer att utgöra det nya kommunhuset. Hyresvärdet för fastigheterna uppgår till cirka sex miljoner kronor per år.
– Detta förvärv av det framtida kommunhuset, med ett 25-årigt hyresavtal, blir ett starkt komplement till bolagets fastighetsportfölj. Vi ser fram emot att under många år vara kommunens hyresvärd, säger Fredrik Brodin, vd på Offentliga Hus.
– Det känns otroligt bra att Fagerstas gamla hjärta, det anrika Brukskontoret, nu kommer användas istället för att stå tomt, förvaltas ansvarsfullt och bevaras för framtida generationer. Det blir ett sammanflätande av Fagerstas historia med Fagerstas framtid, säger Marino Wallsten, kommunalråd i Fagersta kommun.
– Vi är nöjda med att ha genomfört den här affären med Fagersta kommun och ser med tillförsikt fram emot att framöver komplettera Offentliga Hus fastighetsportfölj med liknande samhällsfastigheter i andra tillväxtkommuner", säger Johan Bråkenhielm, COO på Offentliga Hus.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige