Image

Offentliga Hus köper för 715 miljoner i Södertälje

Transaktioner Offentliga Hus har ingått avtal med Acturum gällande förvärv av fastigheten Pyramiden 20 i Södertälje. Acturum är samägt av FAM, Wallenbergsstiftelserna samt Peab. Transaktionen sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 715 miljoner kronor med tillträde under det första halvåret 2019.
Publicerad den 21 December 2018
Lars Holm. Bild: Alva Ohlsson
Lars Holm.

Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 32 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd med bland andra KTH och Södertälje Kommun som hyresgäster. Hyresvärdet uppgår till 49 miljoner kronor med en snitthyreslängd på drygt sex år.
– Det är väldigt hedrande att få ta över stafettpinnen och förvalta denna fantastiska fastighet i nyskick mitt i det växande forskarklustret i Södertäljes expansiva Norra Stadskärnan och samtidigt stärka vår ställning i Storstockholm, kommenterar Lars Holm, vd för Offentliga Hus.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige