Image

Odell beklagar agerandet i Sundqvist-härvan

Juridik Mats Odell var finansmarknadsminister under Carnegiehärvan. Nu beklagar han agerandet som ledde till att Maths O Sundqvist tvingades lämna ifrån sig Skrindan.
Publicerad den 25 September 2012

- Jag beklagar djupt att Maths O Sundqvist drabbades av Carnegies helt regelvidriga hantering av hans förmögenhet, säger Odell.

- Jag beklagar djupt att Maths O Sundqvist drabbades av Carnegies helt regelvidriga hantering av hans förmögenhet, säger Odell till Dagens Industri.

Maths O Sundqvist avled i en olycka i söndags. I går släpptes barndomsvännen Dan Olofssons memoarer, som delvis skulle ge Sundqvist upprättelse.

Odell lägger skulden på Carnegie och menar att statens agerande är ett fall för riksrevisionen, skriver DI.

- Man ska komma ihåg att det här var mitt i en global finanskris där våra myndigheter fattade beslut för att värna Sveriges finansiella stabilitet under en väldigt turbulent period. Jag har ingen information som tyder på att något fel har begåtts i de här myndighetsbesluten, säger Odell.

DI skriver att Sundqvist ville få sin tystnadsplikt hävd för att kunna ge sin version till Odell, men att Carnegie/Riksgälden inte tillät detta.

- När vi talades vid vid ett tillfälle sa jag att det skulle vara intressant att någon gång få höra hans version av det här - och det tycker jag fortfarande, säger Odell.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY