Image

Odell beklagar agerandet i Sundqvist-härvan

Juridik Mats Odell var finansmarknadsminister under Carnegiehärvan. Nu beklagar han agerandet som ledde till att Maths O Sundqvist tvingades lämna ifrån sig Skrindan.
Publicerad den 25 September 2012

- Jag beklagar djupt att Maths O Sundqvist drabbades av Carnegies helt regelvidriga hantering av hans förmögenhet, säger Odell.

- Jag beklagar djupt att Maths O Sundqvist drabbades av Carnegies helt regelvidriga hantering av hans förmögenhet, säger Odell till Dagens Industri.

Maths O Sundqvist avled i en olycka i söndags. I går släpptes barndomsvännen Dan Olofssons memoarer, som delvis skulle ge Sundqvist upprättelse.

Odell lägger skulden på Carnegie och menar att statens agerande är ett fall för riksrevisionen, skriver DI.

- Man ska komma ihåg att det här var mitt i en global finanskris där våra myndigheter fattade beslut för att värna Sveriges finansiella stabilitet under en väldigt turbulent period. Jag har ingen information som tyder på att något fel har begåtts i de här myndighetsbesluten, säger Odell.

DI skriver att Sundqvist ville få sin tystnadsplikt hävd för att kunna ge sin version till Odell, men att Carnegie/Riksgälden inte tillät detta.

- När vi talades vid vid ett tillfälle sa jag att det skulle vara intressant att någon gång få höra hans version av det här - och det tycker jag fortfarande, säger Odell.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige