Image

Nytt index för spekulation i bostäder

EKONOMI I dag är det premiär för ett nytt index på Stockholmsbörsen. Den underliggande tillgången är bostäder. I framtiden ska det bli möjligt att handla med indexoptioner på bostäder, som för börsaktier.
Publicerad den 19 November 2009

- Tanken är att vi ska kunna koppla detta index till olika typer av derivatkontrakt, säger Erik Thedéen, vd för Stockholmsbörsen Nasdaq OMX, till Dagens Industri.
Stockholmsbörsen Nasdaq OMX lanserar det nya indexet tillsammans med Uppsalaföretaget Valuegard.

- Indexet ska mäta prisförändringar på en typbostad medan Mäklarstatistik tar fram genomsnittspriser och genomsnittsnivåer, säger Håkan Toll, vd och grundare för Valuegard.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige