Image
Nystad uppför ny skola åt Internationella Engelska skolan i Kungsbacka.
Nystad uppför ny skola åt Internationella Engelska skolan i Kungsbacka. Bild: Nystad

Nystad köper för att bygga nytt åt IES

Transaktioner Nystad har förvärvat en fastighet för uppförande av en ny grundskola i centrala Kungsbacka för 900 elever F-9. Internationella Engelska skolan blir hyresgäst och byggstart sker i april i år. De första eleverna börjar 2021.
Publicerad den 4 Februari 2020

I november förra året meddelade Nystad att de byggstartade två idrottshallar i området Aranäs i centrala Kungsbacka med kommunen som hyresgäst. Nystad fortsätter att investera i området genom förvärv av en fastighet från Kungsbacka kommun för uppförande av en F-9 grundskola med plats för cirka 900 elever. Skolan blir granne med Aranäsgymnasiet, Kungsbacka badhus, ishall och de två nya idrottshallarna. Internationella Engelska skolan är hyresgäst och öppningen är planerad till höstterminen 2021. Sammantaget innebär det en investering för Nystad i området om cirka 12 000 kvadratmeter.

Nystad och Kungsbacka kommun tar därmed ytterligare ett steg i den omfattande omvandlingen av Aranäsområdet, där även en aktivitetspark och bostäder ska tillkomma.
– Tack vare det goda samarbetet med Kungsbacka Kommun är vi nu startklara för bygget av skolan. Det är otroligt kul att få möjligheten att fortsätta bidra till stadsutvecklingen inom centrala Kungsbacka och introducera nya verksamheter, säger Per Ronnevik, vd på Nystad Stadsutveckling.
– Vi är mycket glada att tillsammans med Nystad gå vidare i omvandlingen av Aranäsområdet genom kvalitativa byggnader och nya funktioner samt att säkerställa etableringen av en ledande internationell skola och därmed förstärka kommunens utbud av skolor med något nytt, säger Emma Kjernald, Samhällsbyggnadschef på Kungsbacka kommun.

Nystad har även tecknat entreprenadkontrakt med det väletablerade byggbolaget Brixly för uppförandet av skolan med omgående start.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY