Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Nyfosa köper för av Partners Group i Finland för över två miljarder

Transaktioner Nyfosa har tecknat avtal om förvärv av totalt 43 fastigheter belägna i ett flertal kommuner i Finland med tyngdpunkt i Helsingforsregionen, Åbo och Jyväskylä. Förvärvspriset uppgår till 200,0 miljoner euro, motsvarande 2 109 miljoner kronor, inklusive förvärvskostnader.
Publicerad den 17 Februari 2022

Säljare är Partners Group, en global kapitalförvaltare med huvudkontor i Schweiz, som å sina kunders vägnar säljer majoriteten av sina finska tillgångar i Sveafastigheter Fersen och Sveafastigheter Fersen II.

Portföljen om cirka 222 000 kvadratmeter består huvudsakligen av kontor, handels- och samhällsfastigheter. Det årliga hyresvärdet är 29,3 miljoner euro, motsvarande 311 miljoner kronor. Portföljen består av bland annat kontor, handel, skola och sjukvård med en diversifierad hyresgästbas om totalt 293 hyresgäster. Bilhandelskedjan Delta Auto och Helsingfors stad återfinns bland de större hyresgästerna. Uthyrningsgraden uppgår till 87 procent och total genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 4,7 år. Portföljen har drivits av Brunswick Real Estate på uppdrag av Partners Group och deras kunder sedan 2015.

– Vi är mycket glada att ha slutfört den här betydande försäljningen i Finland. Det här är en milstolpe för de två Fersen-strukturerna och vi vill passa på att tacka alla inblandade, i synnerhet våra lokala förvaltningspartners, kommenterar Annika Fridolf, Fund Manager Fersen and Partner, Brunswick Real Estate.

Med denna affär har Nyfosa förvärvat fastigheter i Finland för 5,7 miljarder kronor sedan juli 2021.
– Detta förvärv är ett mycket bra komplement när vi fortsätter att bygga starka kassaflöden i Finland. Portföljen har stabila hyresnivåer med fastigheter belägna i attraktiva regionsstäder och externhandelsområden. Det är en diversifierad portfölj med många möjligheter som Nyfosa tillsammans med vår partner Brunswick kommer att utveckla vidare, säger Stina Lindh Hök, vd i Nyfosa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Westerlinds och A-hus satsar på småhus i Norrland

Bostäder Westerlinds ska representera A-hus, Sveriges tredje största husleverantör, i ny satsning på den norrländska marknaden. Det handlar om en totalentreprenad, främst på expansiva orter som exempelvis Skellefteå, Sundsvall och Umeå. Fastighetssverige har talat med Tobias Wikström, affärsområdeschef på Westerlinds, och han utesluter inte nyanställningar på sikt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige