Image
Pernilla Tellberger.
Pernilla Tellberger. Bild: NREP

NREP anställer Pernilla Tellberger som fastighetschef för Vällingby Centrum

Karriär NREP anställer centrumutvecklaren Pernilla Tellberger som fastighetschef för att arbeta med utvecklingen av Vällingby Centrum och stärka platsens funktion som stadsdelscentrum med fokus på närservice, handel och arbetsplatser.
Publicerad den 2 Juni 2022

I april stod det klart att NREP köper Vällingby Centrum från Stockholms stads bostadsbolag Svenska Bostäder, som varit dess ägare sedan invigningen 1954. För att fortsätta stärka centrumet som en levande och trygg stadskärna tar bolaget nu in Pernilla Tellberger som har stor erfarenhet av centrumutveckling med fokus på samspelet mellan bostäder, kontor, handel och service – själva kärnan i det som är Vällingby Centrum, världens första ABC-stad.

– Under mitt yrkesliv har jag arbetat mycket med centrumutveckling och min expertis ligger särskilt i plats- och fastighetsutveckling med fokus på att skapa platser med människan i centrum, för ökad trivsel och trygghet. Det handlar om att åstadkomma inbjudande miljöer, stärka stråken där människor rör sig samt arbeta med utveckling och klustring av verksamheter. I Vällingby Centrum finns också ett fantastiskt kulturvärde att bevara, något som gör platsen unik både sett till uttryck och identitet. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med mina nya kollegor på NREP arbeta vidare med centrumets fina kvaliteter och stärka dem ytterligare, säger Pernilla Tellberger.

Hon har tidigare varit portfolio manager leasing för Mall of Scandinavia och Täby Centrum på Unibail-Rodamco med ansvar för uthyrning och utformning under byggnationen och utökningen av respektive centrum. Hon har också varit affärsområdeschef för handel på Fastighets AB LE Lundberg med ansvar för utveckling och strategi gällande stora fastighetsbestånd i regionstäderna Linköping och Norrköping samt konsult på Fabege med fokus på uthyrning och utveckling av gatuplanen i fastighetsbolagets kontorsområden.

– Pernillas bakgrund inom retail och hennes förmåga att bygga team är precis vad vi behöver i Vällingby Centrum, som har en enorm potential som mötes- och handelsplats. Hon har en unik erfarenhet att utveckla koncept och tänka nytt inom handel och hennes tidigare arbete med levande bottenvåningar, varierande handelskoncept och centrum i olika storlekar med fokus på att skapa attraktiva och levande platser blir en stor tillgång för såväl Vällingby Centrum som NREP, säger Rickard Svensson Dahlberg, medgrundare och partner på NREP i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

NREP på Branschguiden

NREP was founded 2005 on the simple idea that real estate is ready for change. We work to drive this change, improving the built environment to the benefit of customers, communities, and cities.

We are committed to lead and accelerate the way towards a carbon neutral sector, pledging to decarbonise our real estate portfolio well ahead of the IPCC’s target date of net zero by 2050, and become carbon neutral already by 2028 – encompassing both operational and embodied carbon.

For years, NREP has pioneered sustainability in real estate. Before upcycling became a trend, we created the wo...

Läs mer om NREP på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige