Image

Nordström: Vi har fler affärer på gång

Transaktioner I förra veckan blev det klart med affären där Rikshem får köpa 1 600 bostäder och sju samhällsfastigheter i Luleå av kommunala Lulebo. Värdet i den affären är cirka en miljard kronor. Nu berättar Luleås kommunalråd Niklas Nordström (S) för Fastighetssverige att man har fler affärer på gång.
Publicerad den 22 Juni 2015
Niklas Nordström. Bild: Andreas Harnemo
Niklas Nordström.

- Mitt uppdrag som kommunalråd, och den stora frågan för oss i Luleå, har hela tiden varit att få fart på bostadsbyggandet. Vi behöver ju bygga 5 000 nya lägenheter på tio år och då behöver vi få hit nya aktörer och det är det vi fått nu. I nästa steg ser vi en större affär, liknande den med Rikshem. Och därefter några mindre affärer, säger Niklas Nordström.

Vilka aktörer kan bli aktuella som köpare?
- Det är egentligen en liknande aktör som Rikshem; en stor, stabil, seriös och långsiktig aktör som tar stort samhällsansvar och som kan producera ett stort antal hyresrätter – då finns det några få aktörer att välja på, säger Niklas Nordström.

I Rikshem-affären var Newsec en viktig rådgivare åt Luleå kommun.

- Newsec hjälpte oss i förberedelse- och analysarbetet. Det har varit en värdefull hjälp som de genomförde med den äran, säger Niklas Nordström.

Catella var rådgivare åt Lulebo i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY