Image

Lulebo bygger nytt och erbjuder fastigheter till försäljning

Bygg/Arkitektur Lulebo kommer att bygga 565 lägenheter de närmaste åren. Det rör sig om nyproduktioner på Kallkällan, Björkskatan, Bergnäset, Mjölkudden, Stadsön och i Råneå samt påbyggnader på befintliga hus i centrum och på Örnäset.
Publicerad den 22 September 2015
Lulebo bygger nytt och erbjuder fastigheter till försäljning. Bild: Lulebo
Lulebo bygger nytt och erbjuder fastigheter till försäljning.

– Lulebo har i uppdrag att bygga 1 000 nya lägenheter under perioden 2014 till 2023. Vi har redan färdigställt 249 stycken och i dag presenterar vi 565 planerade eller påbörjade lägenheter som kommer att färdigställas de närmaste åren. Vi presenterar också vad vi kommer att bygga fram till år 2023 för att klara ägardirektivet, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson, till förordnad vd på Lulebo.

På listan över nyproduktioner för de närmaste åren finns tre hus på Kallkällan, med 9 våningar, 11 våningar och 12 våningar. Tre hus på Björkskatan samt ett parkeringshus. Två Trygghetsboenden på Bergnäset, ett på Mjölkudden och ett på Stadsön. Lulebo satsar också i Råneå och bygger ett Trygghetsboende och flerbostadshus. På Kapellgränd och Gråsjälsgränd på Örnäset kommer det byggas på två våningar på huset, en så kallad förtätning. Även på Norra Strandgatan kommer det att ske förtätningar på fyra hus.

Lulebo erbjuder också fastigheter med totalt 1 400 lägenheter till försäljning som följd av de nya ägardirektiven från Luleå kommun. De nya ägardirektiven innebär att Lulebo ska minska sitt bostadsbestånd till 45-55 procent av det totala beståndet av hyreslägenheter i Luleå. Fastigheterna som erbjuds till försäljning ligger på Hertsön, Örnäset, Porsön, Gammelstad, Björkskatan, Råneå, Bergnäset och i centrum. Försäljningsprocessen beräknas vara avslutad första kvartalet 2016.

Rikshem tecknade i juni en avsiktsförklaring om att köpa en del av det kommunala bostadsbolagets Lulebos fastighetsbestånd. Det är cirka 1 600 bostäder och sju samhällsfastigheter runt om i Luleå som ska förvärvas. I köpet ingår även att Rikshem ska bygga minst 560 nya bostäder.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY