Image

”Nu vänder vi kapitalströmmarna”

Transaktioner Niklas Nordström ser Rikshem-affären som en vändpunkt för Luleå. - Nu vänder vi kapitalströmmarna upp hit för första gången, säger han.
Publicerad den 22 Juni 2015
Niklas Nordström. Bild: Andreas Harnemo
Niklas Nordström.

Ett av de viktigaste stegen nu efter Rikshem-affären, enligt Niklas Nordström, är att få fler aktörer till Luleå.

- Vi ska bygga 5 000 bostäder på tio år, då behövs det fler aktörer som kommer hit. I och med den här affären ser andra aktörer att det är möjligt att få avsättning för sin investering, så jag är hoppfull att det kommer in fler aktörer inom kort, säger Niklas Nordström.

Han menar också att affären innebär att rättvisa skipas.

- Vi här uppe i Norrbotten har aldrig tidigare fått del av den här typen av kapital, men nu har vi fått den här helt unika möjligheten och har vänt kapitalströmmarna upp hit. Jag är otroligt stolt över att vi har gått i mål med det här.

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY