Image

Nordisk Areal säljer Systembolagsfastigheter

Transaktioner Malmöbaserade Fastighets AB Trianon köper en portfölj omfattande sju fastigheter i Skåne. Det rör sig om fastigheter ur den portfölj Nordisk Areal köpte av Systembolaget våren 2008. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 42 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Januari 2013

Fastigheterna i Limhamn, Skurup, Åstorp, Eslöv, Sjöbo, Hörby och Svedala har ingått i den stora portfölj med ”Systembolagsfastigheter” spridda över landet som Nordisk Areal förvärvade från Systembolaget våren 2008.

Systembolaget är en betydande butikshyresgäst i de sju fastigheterna, som också har andra kommersiella hyresgäster och bostadshyresgäster. Fastigheterna är centralt belägna i respektive ort.
- Vi har fått till en bra uppgörelse med en köpare som Nordisk Areal bedömer kan erbjuda ett aktivt ägarskap och en kompetent förvaltning. Vi är nöjda över att återigen har genomfört en försäljning till en lokalt verksam stark ägare. I vår affärsplan ligger att avyttra objekt till bra köpare och bolaget har redan under 2013 avyttrat två fastigheter i Bergslagen och kommer att fortsätta med försäljningar under året, säger Nordisk Areals styrelseordförande Mauritz Silfverstolpe.

- Vi äger och förvaltar sedan tidigare ett 25-tal fastigheter med bland annat 720 bostäder och en total uthyrningsbar area om cirka 100 000 kvadratmeter. Dagens förvärv av sju fastigheter i västra delen av Skåne ger oss ett mycket intressant tillskott av kommersiella fastigheter Vi är därför mycket nöjda med dagens förvärv från Nordisk Areal Fastigheter, som inkluderar en i Limhamn belägen större fastighet. Limhamn är den stadsdel i Malmö som expanderar mest genom nybyggnation av bostäder och det ser vi som en fördel för handeln på Limhamn. Men det är inte bara privatpersoner som väljer Limhamn, även många företagare etablerar sig i denna populära stadsdel, nyligen öppnade Espresso House i en av våra fastigheter på Bergs Plats. Lindex, Gateau, Willys och Kronans Droghandel är andra exempel på våra hyresgäster. Och nu har vi fått Systembolaget som hyresgäst. Vi arbetar för närvarande aktivt med nybyggnation av Limhamns bibliotek som kommer att byggas på Odengatan och beräknas stå färdigt under 2014, säger Trianons vd Olof Andersson.

Finansiell rådgivare till säljaren är Swedbank First Securities och kommersiell rådgivare Portal Eiendom AS i Oslo. Legal rådgivare till säljaren har varit Baker & McKenzie advokatbyrå. Köparens kommersiella rådgivare var Scan Estate i Malmö och legal rådgivare MAQS advokatbyrå, Malmökontoret.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige