Image

Granen i 800-miljonersaffär

Transaktioner Granen köper 74 handelsfastigheter med Systembolaget som största hyresgäst. Säljare är norska Nordisk Areal och värdet på affären uppgår till knappt 800 miljoner kronor.
Publicerad den 13 Maj 2013
Mounir Tajiou. Bild: Per Myrehed
Mounir Tajiou.

Parterna vill inte uppge köpeskillingen men Fastighetssverige uppskattar den till knappt 800 miljoner kronor.

Fastigheterna finns i centrala lägen på 71 orter runt om i landet och har en total yta om närmare 90 000 kvadratmeter. Hyresgästerna utgörs till drygt 70 procent av statliga och kommunala verksamheter med Systembolaget som enskilt största aktör. Förvärvet ska ses som ett led i Granens planerade expansion.

- Efter aktuellt förvärv uppgår Granens fastighetsinnehav till drygt en miljard kronor, varav den nu köpta portföljen utgör en klar majoritet. Trots det utnyttjar vi endast en mindre del av vår finansiella förvärvskapacitet. Affären ska ses som ett led i en planerad expansion där vår ambition är att trefaldiga fastighetsinnehavet de kommande åren, säger Mounir Tajiou, vd för Granen.

De förvärvade fastigheterna, som tillträds omgående, är centralt belägna på respektive ort i bland annat Karlstad, Strängnäs, Visby, Lund, Motala och Ljusdal. Systembolaget är största hyresgäst och har moderna lokaler i 68 av fastigheterna vilket skapar attraktiva handelsplatser.

- Den nu förvärvade portföljen, där flera fastigheter har utvecklingspotential och vissa vakanser, representerar väl den typ av objekt vi söker och ser fram mot att finna fler affärer där det finns inslag av förädlingspotential, säger Mounir Tajiou.

Granens rådgivare har varit Newsec samt Linklaters Advokatbyrå.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige