Image
Helsingfors.
Helsingfors. Bild: Istock

Nordika köper kontor i Helsingfors

Transaktioner Nordika förvärvar en centralt belägen kontorsfastighet i Helsingfors.
Publicerad den 30 December 2019
Annons
Image

Fastigheten är välkänd som det tidigare huvudkontoret för Amer Sports och har en uthyrbar area om cirka 10 000 kvadratmeter. Säljaren är en tysk fond under likvidation. De största hyresgästerna är Silta, Rapala, Fitness24Seven och K-market och fastigheten kommer vid tillträdet att ha en vakansgrad om cirka 40 procent, men med en god underliggande kvalitet som erbjuder utvecklingsmöjligheter. Nordikas ambition är att stabilisera fastigheten genom aktivt ägarskap. Nordika planerar att genomföra betydande investeringar i fastigheten för att den ska uppnå sin fulla potential, samt intensifiera uthyrningsarbetet.
– Vi är nöjda över förvärvet av en centralt belägen fastighet i Helsingfors. Den tidigare Amer Sports fastigheten är en välkänd byggnad nära Helsingsfors Mässcentrum. Likvidationsprocesser är alltid lite speciella men det är något som Nordika är riktigt bra på att hantera. Vi ser nu fram emot att förädla fastigheten till en institutionell produkt igen, säger Gabriel Cronstedt, partner och COO på Nordika.

Catella and White & Case var rådgivare till Nordika i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige