Image

Nordhalla köper Heimstadens Trelleborgsbestånd

Transaktioner Nordhalla – som ägs till 39,9 procent av Heimstaden – köper Heimstadens bestånd om 688 lägenheter i Trelleborg. Heimstaden köpte beståndet tidigare i år av Akelius i en stor bytesaffär.
Publicerad den 20 Oktober 2015
Patrik Hall. Bild: Heimstaden
Patrik Hall.

Totalt omfattar beståndet 58 293 kvadratmeter. Tillträde beräknas ske i början av december.

Efter förvärvet äger Nordhalla bostadsfastigheter i centrala lägen i Trelleborg, Skellefteå, Uppsala, Katrineholm, Växjö, Karlskrona, Vetlanda, Ljungby samt orter i norra Skåne, omfattande cirka 7 900 lägenheter med ett fastighetsvärde om cirka 5,6 miljarder kronor.

- Trelleborgsportföljen utgör ett naturligt komplement till och passar väl in i Nordhallas nuvarande fastighetsportfölj. Vi är glada över att kunna utveckla Nordhalla och vårt samarbete med Nordhallas övriga ägare Alecta och Ericssons och Sandviks pensionsstiftelser, säger Heimstadens vd Patrik Hall.

- Vi ser förvärvet i centrala Trelleborg som en bra och långsiktig förvaltningsenhet i en region med goda framtidsutsikter. Vi ser positivt på Trelleborg som genom den nyetablerade tågförbindelsen med Malmö, med start i december, kommer utgöra en del av stor-Malmö. Vi är glada att vi har fått möjlighet till detta kompletteringsförvärv, säger Kent Jonsson, ansvarig för indirekta fastigheter på Alecta och ordförande i Nordhalla Fastigheter AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är nya miljonsatsningen på padel i Göteborg

Bolag Tuvebacken Förvaltnings AB ska uppföra en ny jätteanläggning för padel i samarbete med företaget Time 4 Padel. Fastighetsbolagets vd berättar mer om planerna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY