Image
Nobelberget växer med bostäder.
Nobelberget växer med bostäder. Bild: Atrium Ljungberg

Nobelberget i Sickla växer med fler bostäder

Bygg/Arkitektur Nu adderas nästa pusselbit till Nobelberget i Sickla. I samband med att det första bostadskvarteret står klart för inflyttning i oktober påbörjas byggnationen av nästa bostadskvarter med 56 bostäder. Under hösten färdigställs även det nya Sicklastråket, ett promenad- och cykelstråk som binder ihop Nobelberget med Hammarby Sjöstad och Sickla.
Publicerad den 15 September 2020

På Nobelberget i Sickla utvecklas en dynamisk och levande plats med bostäder, kreativa verksamheter, park, förskola och nya mötesplatser. Totalt planeras 500 bostäder och det första bostadskvarteret med 68 lägenheter står klart för inflyttning i oktober. I september påbörjas försäljningen av ytterligare 56 bostäder. Det nya bostadskvarteret börjar byggas under hösten och inflyttning planeras till sommaren 2022.
– De första bostäderna på Nobelberget har varit mycket eftertraktade och är så gott som slutsålda. Vi ser därför fram emot att redan nu få presentera vårt nästa bostadskvarter. Urbant, industriellt och inbjudande är ledorden för det nya kvarteret, säger Ulrica Thelin försäljningsansvarig för bostäder på Atrium Ljungberg.

I utvecklingen av Nobelberget bevaras flera av de ursprungliga industribyggnaderna. Bland annat den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken som omvandlats till kreativa kontor, med ett kafferosteri i entréplan och ett gemensamt kök för de som bor och verkar på Nobelberget. Den historiska Panncentralen blir en unik förskola i lekfull miljö. Verksamheten kommer att drivas av Jensen förskolor och öppnar i januari nästa år.
– För oss är livet mellan husen minst lika viktigt som livet innanför tröskeln. Sicklastråket, som binder samman Nobelberget med Hammarby sjöstad och Sickla, blir ett härligt promenadstråk med både park och uteserveringar. Kafferosteriet i Formalinfabriken slår upp sina dörrar mot stråket senare i år och under hösten kommer vi även kunna välkomna alla padelentusiaster till de nya padelbanorna på Nobelberget, säger Håkan Hyllengren, affärsutvecklingschef för Sickla på Atrium Ljungberg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY