Image
Ivo Stopner.
Ivo Stopner. Bild: Hufvudstaden

NK köper Departments & Stores verksamhet i NK-varuhusen

Bolag Hufvudstadens dotterbolag Nordiska Kompaniet (NK) har träffat en överenskommelse med RNB Retail and Brands AB om att förvärva NK-verksamheten inom deras dotterbolag Departments & Stores Europe AB.
Publicerad den 28 Januari 2021

DSE driver i dag sammanlagt cirka 40 avdelningar inom mode, kosmetik och juvel på NK Stockholm och NK Göteborg, vilket utgör ungefär 25 procent av det totala antalet avdelningar i varuhusen. DSE:s omsättning under räkenskapsåret 2019/2020 uppgick till 773 miljoner kronor och antalet anställda är cirka 400 vilket motsvarar 275 årsanställda.

– Förvärvet av DSE:s NK-verksamhet ska ses mot bakgrund av den rådande situationen i detaljhandeln och att NK är en unik marknadsplats som vi kommer att fortsätta investera i och utveckla under lång tid framöver, säger Ivo Stopner, vd, Hufvudstaden.

Den förvärvade verksamheten kommer att drivas i ett helägt dotterbolag till NK i vilket samtliga medarbetare erbjuds anställning. Köpeskillingen för varulager och inventarier uppgår preliminärt till 58 miljoner kronor. Tillträde av verksamheten sker den 3 februari 2021.

– Vi ser att förvärvet ger oss större möjligheter att snabba på utvecklingstakten på NK. Det handlar bland annat om utveckling av damplanen i Stockholm och Göteborg och lansering av avdelningarnas sortiment på NK:s e-handel. NK:s långsiktiga affärsstrategi, med fristående entreprenörer som driver avdelningarna, ligger fast och på sikt räknar vi med att andra entreprenörer kommer ta över de aktuella avdelningarna, säger Bo Wikare, vd för NK och vice vd för Hufvudstaden.

RNB-aktien steg med tolv procent efter meddelandet om affären på onsdagen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige