Image
Fastigheten Verkstaden 4 6, som Nivika nu köpt.
Fastigheten Verkstaden 4 6, som Nivika nu köpt. Bild: Nivika

Nivika förvärvar två kommersiella fastigheter i Ulricehamn

Bolag Nivika har förvärvat två kommersiella fastigheter, med lätt industri, i Ulricehamn om totalt 7 300 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 71 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Maj 2024

Fastigheterna är fullt uthyrda med så kallade triple net avtal. Årligt hyresvärde uppgår till 5,4 miljoner kronor med genomsnittlig avtalstid om drygt 5 år. Förvärvet finansieras med banklån och eget kapital.

– Vi är glada att kunna fortsätta växa i Ulricehamn och komplettera vårt bestånd med dessa strategiskt rätt placerade fastigheterna belägna utmed riksväg 40. Förvärven är i linje med Nivikas strategi att fortsätta växa med välavkastande fastigheter i utvalda lägen, säger Niclas Bergman, vd för Nivika.

Säljare är Vätterledens Fastigheter AB och A&P har varit säljarens rådgivare i affären.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbanken Nords vd om hållbarhetssamarbetet: "Man måste stycka elefanten i bitar"

Ekonomi/Finansiering Den gröna energiomställningen är avgörande för att stabilisera den skenande klimatutvecklingen. Som bromskloss står ett eftersatt fastighetsbestånd och ett ansträngt makroekonomiskt och geopolitiskt läge där hållbarhet nedprioriteras. Anneli Sjömark är vd för Sparbanken Nord och hon anser att nyckeln till att lyckas med omställningen och den gröna energiomställningen stavas "samverkan".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige