Image

Niam miljardsäljer i Stockholm

Transaktioner Electrolux köper sin huvudkontorsfastighet på S:t Göransgatan i Stockholm av Niam för 1 145 miljoner kronor. Bolaget har dock för avsikt att snarast söka alternativa ägarformer för fastigheten.
Publicerad den 1 Februari 2013
Annons
Image
Johan Bergman. Bild: Niam
Johan Bergman.

Tillträde sker idag den 1 februari 2013.

Enligt Electrolux bokslutskommuniké är syftet med förvärvet att säkerställa tillgången till kontorslokaler i centrala Stockholm.

I fastigheten har Electrolux gjort omfattande egna investeringar för exempelvis koncernens design- och produktutvecklingsverksamhet.

Affären har initierats av säljaren Niam. Electrolux har för avsikt att
snarast söka alternativa ägarformer för fastigheten, skriver man i bokslutskommunikén.

Fastigheten ingick i en stor paketaffär som Niam genomförde med Acta år 2006.

Fastigheten - Gångaren 13 - omfattar cirka 36 000 kvadratmeter.

- Niam har tagit beslut om att sälja denna fastighet efter att ha ägt den i över sex år. Under denna tid har olika utvecklingsalternativ utvärderats samtidigt som det skett ett arbete med att skapa möjligheter för att kunna gå vidare med dessa, säger Johan Bergman, vd på Niam.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige