Image

Niam miljardköper i Köpenhamn

Transaktioner Niam gör sitt andra stora bostadsförvärv i Köpenhamn, den här gången för nästan 1,2 miljarder kronor.
Publicerad den 31 Maj 2013
Johan Bergman. Bild: Niam
Johan Bergman.

Niam köper cirka 450 ägarlägenheter – beståndet är fullt uthyrt – omfattande 45 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta för 138 miljoner euro, motsvarande knappt 1 200 miljoner kronor.

Köpeskillingen motsvarar ett kvadratmeterpris på drygt 26 000 kronor.

Säljare är den danska strukturen Essex, som varit under hård press från sina långivare.
Niam äger i och med förvärvet en kombinerad dansk bostadsportfölj med cirka 1 100 högkvalitativa bostäder och den totala uthyrbara ytan uppgår till över 100 000 kvadratmeter. Samtliga bostäder i portföljen har attraktiva lägen i och runt Köpenhamn och är byggda under åren 2006-2010.

- Köpenhamn är som Stockholm även om inflyttningen inte är lika dramatisk. Men det flyttar in 12 000 till 15 000 personer per år till Köpenhamn. Skillnaden mellan städerna är att det har skett en priskorrigering i Köpenhamn. I de områden vi köper har priserna sjunkit med 30-40 procent, säger Niams vd Johan Bergman till Fastighetssverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY