Image

Niam köper kontorsfastighet i Helsingfors

Transaktioner Niam har tecknat avtal med Skanska Commercial Development Nordic om att förvärva en nyproducerad kontorsfastighet i Helsingfors.
Publicerad den 1 Mars 2017
Niam köper en nyproducerad 9 000 kvadratmeter stor fastighet i Helsingfors för 290 miljoner kronor av Skanska. Bild: Skanska
Niam köper en nyproducerad 9 000 kvadratmeter stor fastighet i Helsingfors för 290 miljoner kronor av Skanska.

Fastigheten, Aviabulevardi I, är en nyproducerad fastighet i hjärtat av det nyutvecklade området Aviapolis, i Vanda, som angränsar till Helsingfors flygplats. Den har även ett utmärkt läge precis intill den nya tågstationen Aviapolis. Fastigheten består av cirka 9 000 kvadratmeter uthyrbar area och är fullt uthyrd till en diversifierad mix av hyresgäster.

Det totala kontraktsvärdet är 36 miljoner euro. Skanskas andel av affären exkluderar mark och är värd 31 miljoner euro, cirka 290 miljoner kronor.

– Vi tror starkt på det nyutvecklade området Aviapolis. Kombinationen av moderna lokaler, närhet till flygplatsen samt den nyöppnade tågstationen utgör ett attraktivt erbjudande till hyresgäster. Vi anser att kontorsmarknaden i Helsingfors utgör en attraktiv marknad för investeringar som kommer att fortsätta att stärkas framöver, säger Niams vd Johan Bergman.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY