Image

Niam köper kontorsfastighet i Helsingfors

Transaktioner Niam har tecknat avtal med Skanska Commercial Development Nordic om att förvärva en nyproducerad kontorsfastighet i Helsingfors.
Publicerad den 1 Mars 2017
Niam köper en nyproducerad 9 000 kvadratmeter stor fastighet i Helsingfors för 290 miljoner kronor av Skanska. Bild: Skanska
Niam köper en nyproducerad 9 000 kvadratmeter stor fastighet i Helsingfors för 290 miljoner kronor av Skanska.

Fastigheten, Aviabulevardi I, är en nyproducerad fastighet i hjärtat av det nyutvecklade området Aviapolis, i Vanda, som angränsar till Helsingfors flygplats. Den har även ett utmärkt läge precis intill den nya tågstationen Aviapolis. Fastigheten består av cirka 9 000 kvadratmeter uthyrbar area och är fullt uthyrd till en diversifierad mix av hyresgäster.

Det totala kontraktsvärdet är 36 miljoner euro. Skanskas andel av affären exkluderar mark och är värd 31 miljoner euro, cirka 290 miljoner kronor.

– Vi tror starkt på det nyutvecklade området Aviapolis. Kombinationen av moderna lokaler, närhet till flygplatsen samt den nyöppnade tågstationen utgör ett attraktivt erbjudande till hyresgäster. Vi anser att kontorsmarknaden i Helsingfors utgör en attraktiv marknad för investeringar som kommer att fortsätta att stärkas framöver, säger Niams vd Johan Bergman.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige