Image

Niam i affär om mer än åtta miljarder

Transaktioner Niam säljer 72,5 procent av Sektorgruppen till en grupp norska investerare. Värdet på affären uppgår till 8,47 miljarder kronor.
Publicerad den 9 November 2012
Johan Bergman. Bild: Niam. Bild: Niam
Johan Bergman. Bild: Niam.

De norska investerarna är Joh. Johannson AS (31-procentig andel), Varner Invest AS (27-procentig andel) och Home Invest AS (14,5-procentig andel).

Sektorgruppen har genom sina 26 ägda, hyrda och förvaltade köpcentrum en årlig omsättning på cirka 19 miljarder kronor vilket gör dem till Norges näst största köpcentrumföretag.
- Niam har jobbat aktivt tillsammans med den mycket professionella och kunniga ledningen inom Sektor för att fortsätta utveckla företaget till ett av de ledande köpcentrumföretagen i Norge. Vi är även glada över att jobba vidare med en grupp finansiellt stabila investerare som har en bevisat stark historik inom norsk handel, säger Johan Bergman, CEO på Niam.
Under de två och ett halvt åren med Niam som ägare har Sektorgruppens omsättning ökat med 40 procent som ett resultat av expansion i befintliga köpcentrum, förvärv och nya förvaltningsavtal.

Niam kommer efter affären att äga 27,5 procent av företaget.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige