Image

NCC bygger ut Södersjukhuset för en miljard

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Locum att bygga ut Södersjukhuset i Stockholm med en ny byggnad för behandlingar och en för drift och underhåll. Ordern är värd cirka en miljard kronor och registreras i tre steg.
Publicerad den 3 Juni 2015

Stockholm växer och behovet av nya akutmottagningar, operationssalar och vårdplatser ökar.

– Med tillbyggnaderna förbereder vi Södersjukhuset för samhällets ökande behov av operationskapacitet, akutmottagning och fler vårdplatser, säger Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Construction Sweden.

Locum har även som ambition att de nya byggnaderna ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, vilket är den högsta klassificeringen inom Miljöbyggnad.
I NCC:s uppdrag ingår två byggnader. Den ena byggnaden ska inrymma nya operationssalar, sterilcentral, obduktion och en ny stor akutmottagning.

I den andra kommer sjukhusets driftsfunktioner som till exempel sopcentral, godsmottagning och reservkraft att finnas. Projektet kommer sysselsätta närmare 400 personer.
De nya sjukhusbyggnaderna beräknas vara klara vid årsskiftet 2018/2019. När akutmottagningen öppnar 2019 blir det Sveriges största i sitt slag.

– Stockholmsregionen växer så det knakar och den nya akutmottagningen är en viktig del i framtidsplanen för hälso- och sjukvården i Stockholms län, där alla invånare ska veta att de får rätt vård i tid, säger Paul Lindquist, styrelseordförande Locum.

NCC och Locum driver projektet i samverkan där de första stegen blir att projektera, planera och kostnadskalkylera inför produktionsstart. Entreprenaden är uppdelad i tre delprojekt som avropas i takt med att projektet fortskrider.

Det första delprojektet orderregistreras under det 3:e kvartalet 2015 i affärsområdet NCC Construction Sweden. Det två resterande delprojekten förväntas orderregistreras under 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige