Image

NCC bygger om sjukhem till äldreboende

BYGG NCC Construction Sverige bygger om Svenstaviks sjukhem i Berg i Jämtland till ett modernt äldreboende med 27 lägenheter. Allt på det befintliga huset rivs utom tak och balkonger. Det nya boendet får en betydligt bättre arbetsmiljö och handikappanpassning än tidigare. Uppdragsgivare är Bergs Hyreshus AB och ordern är värd 26 miljoner kronor.
Publicerad den 9 November 2009

Svenstavik är idag ett sjukhem där de boende delar gemensamma salar. Bergs kommun, sju mil söder om Östersund, har moderniserat och byggt om alla sina vårdboenden och sist ut är nu Svenstavik.

– Vi blåser ut allt, även ytterväggar eftersom de har dålig isolering och dagens fönster inte passar med den nya rumsindelningen. Det blir förhöjd standard med egna och stora hygienrum, höj- och sänkbara tvättställ, takliftar och annat som underlättar för boenden och personal, säger affärschef Peter Burman, NCC Construction, region Norrland.

De 27 rummen blir mellan 30 och 38 kvadratmeter stora, med pentry och ett sovrum. Boendet delas in i fyra enheter som får var sitt gemensamhetsrum och matsal. Man behåller de långa loftbalkongerna med sjöutsikt.

– Denna ombyggnad har varit på tal sedan början av 90-talet, så vi är glada att det äntligen har kommit igång. Svenstavik är dessutom ett av de större vårdboendena i kommunen så det är många som väntat, säger Krister Guttormsson, vd på Bergs Hyreshus AB.

Arbetet har börjat och äldreboendet beräknas vara klart oktober 2010. Totalt sysselsätts 15 personer, varav sex NCC-anställda.



Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige