Image
NCC bygger nya Lögarängsbadet i Västerås.
NCC bygger nya Lögarängsbadet i Västerås. Bild: NCC

NCC bygger nya Lögarängsbadet i Västerås

Bygg/Arkitektur NCC har tillsammans med Västerås kommun planerat och projekterat det nya Lögarängsbadet i Västerås och har nu tecknat avtal om att också genomföra byggentreprenaden för badanläggningen. Det totala ordervärdet uppgår till 340 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Januari 2017

– Vi är glada över att genomföra det här projektet tillsammans med NCC, som är ledande i Sverige på att bygga simhallar och badanläggningar, säger Thomas Pennanen, ombud på Västerås stad.

Projektet genomförs i partnering vilket innebär att NCC och Västerås stad gemensamt har tagit fram systemhandlingar, projektbudget och detaljprojektering för det nya badet. Nu påbörjas inom kort själva byggfasen.

Nya Lögarängsbadet får en 50 gånger 25 meter stor simbassäng med både tävlings- och träningsbanor och en hoppbassäng på 25 gånger 12,5 meter med ett djup på fyra meter. Dessutom kommer det att finnas en undervisningsbassäng, en barnbassäng och ett gym. Servering och föreningslokaler kommer också att finnas i badhuset.

– NCC har god erfarenhet av den här typen av samverkansprojekt. Badhusprojekt präglas av en hög komplexitet med många aktörer involverade och i dessa sammanhang är partneringmodellen helt överlägsen, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building Sweden.

Den nya simhallen beräknas stå klar för invigning våren 2019.

Ordern registreras i det första kvartalet 2017 i affärsområdet Building.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige