Image
NCC bygger åt Intea.
NCC bygger åt Intea. Bild: Krook & Tjäder

NCC bygger häkte i Kristianstad

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Intea och Kriminalvården bygga ett nytt häkte och lokaler för frivård i Kristianstad. Häktet och frivården är en del av Kristianstads nya rättscentrum. Ordervärdet uppgår till 680 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Februari 2022

– Vi driver nu flera projekt av detta slag runt om i landet och vi ser fram emot att kunna leverera en ny anläggning till Kriminalvården i Kristianstad. Det nya häktet kommer att bli en viktig del i Sveriges modernaste rättscentrum och det känns jätteroligt att nu få påbörja bygget tillsammans med NCC, som besitter gedigen kompetens och erfarenhet av denna typ av projekt, säger Peter Jacobsson, projektchef på Intea.

Den nya byggnaden för Kriminalvården omfattar cirka 17 000 kvadratmeter och byggs i direkt anslutning till Polismyndighetens och Åklagarmyndighetens lokaler i det nya rättscentrum som växer fram på den gamla godsbangården norr om Kristianstad centralstation. Förutom ett nytt häkte kommer de nya lokalerna även innehålla lokaler för frivård och nationella transportenheten.
– Häktet är ett komplext projekt med särskilda krav för att verksamheten långsiktigt ska fungera bra. Vi drar nytta av erfarenheter av liknande projekt och kan även dela kunskap mellan pågående projekt med hög säkerhetsklass inom koncernen för att skapa värde för Intea och Kriminalvården, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Uppdraget genomförs i samverkan, där NCC i ett första skede tillsammans med Intea och Kriminalvården har planerat, budgeterat och projekterat program- och systemhandlingar samt enats om en målkostnad för uppdraget. Detta arbete påbörjades innan sommaren. Nu övergår projektet i byggfas. Markarbetet påbörjas i början av 2022 och häktet beräknas stå klart 2024.

Ordervärdet för affären uppgår till 680 miljoner kronor och orderregistreras i första kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige