Image

NCC bygger åt Hemsö i Luleå

Bygg/Arkitektur NCC ska bygga ett vård- och omsorgsboende med 144 lägenheter åt Hemsö i Luleå. Boendet kommer att uppföras i den nya stadsdelen Kronandalen och möter kommunens stora behov av moderna vård- och omsorgsboenden.
Publicerad den 30 Maj 2018
NCC bygger vårdboende i Kronandalen. Bild: Pernilla Wiksten
NCC bygger vårdboende i Kronandalen.

– Luleå växer och kommunen planerar för 10 000 nya invånare de närmaste åren. Det gör att även tillväxtbehovet för vård- och omsorgsboenden är stort. Tillsammans med NCC stöttar vi nu kommunen i detta efterlängtade projekt, säger Jonas Jalkander, regionchef Hemsö.

NCC ska bygga 144 moderna lägenheter med en total yta om cirka 12 000 kvadratmeter. Huskroppen byggs i en H-form och har fem våningar med entré och gröna ytor på framsidan. I boendet kommer det även att byggas gemensamma ytor så som sällskapsrum. Uppdraget är en totalentreprenad och byggs enligt Miljöbyggnad Silver, med höga krav på låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval.

Vård- och omsorgsboendet kommer att byggas i den nya och växande stadsdelen Kronandalen där luftvärnsregementet LV7 tidigare har legat. Området ligger cirka tre kilometer från Luleå centrum och har nära till natur och friluftsområdet Ormberget.

– Vård- och omsorgsboendet är det första projektet som byggs i den nya Kronandalen. Genom att blanda olika boendeformer så skapas en komplett stadsdel och det är roligt att vara en del av den uppbyggnaden. Vi ser även fram emot samarbetet med Hemsö som är nyetablerade i Norrbotten, säger Andreas Rydberg, produktionschef på NCC.

Projekteringsarbetet startar omgående och byggnationen börjar efter sommaren. Boendet planeras vara klart för inflyttning vid årsskiftet 2020/2021. Onsdagen den 30 maj, klockan 11 kommer ett första spadtag att tas för projektet.

Ordervärdet på 243 miljoner kronor orderregistreras i det andra kvartalet 2018 i affärsområdet NCC Building.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige