Image

Hemsö får bygga sjukhus i Skärholmen

Bygg/Arkitektur Stockholms stad har tilldelat Hemsö en markreservation i Skärholmen i syfte att utveckla ett sjukhus i centrala Skärholmen.
Publicerad den 15 Juni 2018

Stockholms stad har tilldelat Hemsö en tidig markreservation för att utreda möjligheten att utveckla ett närsjukhus på en del av fastigheten Skärholmen 2:1. Stockholms stad driver stadsutvecklingsprojektet Fokus Skärholmen med målet att bygga minst 4 000 nya bostäder vilket i sin tur genererar behov av fler förskolor, skolor, närservice med mera. Staden har nu beslutat att ett programarbete för de centrala delarna av Skärholmen ska startas tillsammans med bland annat Hemsö.

Den aktuella platsen för sjukhuset är i dagsläget ett busstorg och en bytespunkt till tunnelbanan. Hemsö och Landstingets Trafikförvaltning kommer i utredningen att titta på en lösning för de kollektivtrafikfunktioner som finns på platsen i dag. Hemsö kommer även att närmare analysera vilken verksamhetsinriktning sjukhuset kan få. Storleken är inte känd i dagsläget men tanken är att utveckla ett större specialistsjukhus med närakut och tillhörande vårdverksamhet.

– Vi är naturligtvis mycket glada över att fått förtroendet från Stockholms stad att delta i programarbetet och utreda möjligheten till ett nytt sjukhus i Skärholmen. Det är ett framtidsprojekt för oss och vi tar med oss erfarenheterna från vårt arbete med planeringen av sjukhuset i Barkarby, säger Gustav Björkman, chef för strategi och transaktion på Hemsö.

Markreservationen gäller i två år.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige