Image
Gustav Björkman, vd för Trappan.

Trappan redo att köpa för miljarder – detta letar de efter

Bolag Ett nytt bolag siktar mot tio miljarder i fastighetsvärde på fem år. Med ett tydligt fokus och en stark aptit står Trappan redo att göra nya förvärv inom big box, bostäder och kontor.
– Vi är redo att göra nya förvärv inom alla våra områden säger vd:n Gustav Björkman.


Ekvik säljer sex fastigheter till Trappan.

Ekvik säljer till nystartat bolag

Transaktioner Ekvik Investment Group med grundaren Jens Tjärnlund, har idag den 1 februari sålt och frånträtt en väldiversifierad fastighetsportfölj med bland annat Netnonnet, Willys, Elon och Nordic Wellness som välkända hyresgäster. Portföljen är belägen i södra och mellersta Sverige och uppgår till cirka 16 000 kvadratmeter fördelat på sex fastigheter.


Gustav Björkman.

Colliers stärker uthyrningsavdelningen

Bolag Colliers rekryterar Gustav Björkman och stärker därmed sin närvaro på uthyrningsmarknaden i Stockholm.


Hemsö miljardköper av Åbo stad

Transaktioner Hemsö och Åbo stad förbereder en gemensam affär där Hemsö förvärvar ett fastighetsbestånd bestående av åtta äldreboende- och vårdfastigheter av Åbo stad i Finland. Förvärvskostnaden uppgår till 130 miljoner euro.


Hemsö får bygga sjukhus i Skärholmen

Bygg/Arkitektur Stockholms stad har tilldelat Hemsö en markreservation i Skärholmen i syfte att utveckla ett sjukhus i centrala Skärholmen.


Hemsö omorganiserar i förvaltningsorganisationen

Bolag Hemsös förvaltningsorganisation delas upp i två avdelningar. Samtidigt lyfts två medarbetare upp som vice vd:ar.


Akelius säljer kommersiellt

Transaktioner Akelius fortsätter att sälja ur sin portfölj med kommersiella fastigheter i Sverige. Den här gången säljer bolaget samhällsfastigheter för cirka 400 miljoner kronor.


Hemsö köper äldreboende i Västerås

Transaktioner Fastighetsbolaget Hemsö förvärvar fastigheten Lövhagen 29, ett äldreboende, i Västerås till ett underliggande fastighetsvärde om 130 miljoner kronor exklusive transaktionskostnader.


Hemsö rekryterar regionchef för Stockholm

Karriär Hemsö har rekryterat en regionchef för beståndet i Stockholm, Uppsala och Gävle. Han kommer närmast från Profi Fastigheter.