Image
Internationell Engelska Skolan lämnar Corems fastighet Sätra 1 efter att vårterminen 2024 är avslutad. Nu ska Corem jobba vidare med fastigheten genom bland annat en tillbyggnad.

Så jobbar Corem vidare med Sätra-fastigheten efter IES sorti

Bygg/Arkitektur Internationella Engelska Skolan i Skärholmen kommer att lämna de lokaler på drygt 6 500 kvadratmeter som de hyr av Corem efter vårterminen 2024. Anledningen är att permanent bygglov för skolverksamhet i fastigheten inte beviljas. Corem planerar nu vissa omtag i fastigheten, bland annat en tillbyggnad. Fastighetssverige berättar mer.


Flera nya handlare och flyttar i Skärholmen Centrum under 2024.

Nya flyttströmmar i Skärholmen Centrum

Uthyrning Skönhetskedjan Kicks har tecknat avtal med Skärholmen Centrum om att utöka sin butik genom att expandera in i grannlokalen samtidigt som Ur&Penn flyttar till nytt läge.


Åhléns gör comeback i Skärholmen Centrum med ett nytt varuhus.

Nya uthyrningar på 4 500 kvadratmeter i Skärholmen Centrum

Uthyrning Skärholmen Centrum har tecknat avtal med danska butikskedjan Normal om flytt till större lokaler och med inredningskedjan In & Finn om etablering av en butik. Samtidigt är det klart att Åhléns gör comeback i Skärholmen Centrum med ett nytt varuhus. Normals nya butik och In & Finns butik öppnas under våren och Åhléns slår upp portarna under sommaren. Den totala ytan för de tre uthyrningarna är på cirka 4 500 kvadratmeter.


Åhléns Skärholmen fasadskiss.

Åhléns öppnar stort i Skärholmen

Uthyrning Nu öppnar Åhléns varuhus i Skärholmen centrum igen.


Fokus Skärholmen ska med tiden generera 4 000 bostäder.

Storsatsande Klövern på väg mot nytt exploateringsavtal

Bostäder Redan i år har Klövern planer på att starta minst 800 bostäder i Kista. Nu kan det snart bli aktuellt med ytterligare bostäder i södra Stockholm. Fastighetssverige berättar mer.


Skärholmen Centrum.

Modekedjor satsar stort i Skärholmen Centrum

Uthyrning Flera stora modekedjor investerar i Skärholmen Centrum under det närmaste året. H&M öppnar en ny större butik i Vero Moda och Jack & Jones tidigare lokaler i november, Jack & Jones och Vero Moda öppnade nya butiker i somras och New Yorker investerar i nytt koncept i befintlig lokal.


Skärholmen Centrum.

Afghanska smaker tar plats i Skärholmen

Uthyrning Skärholmen Centrum med sin fastighetsägaren Grosvenor har tecknat avtal med det afghanska restaurangkonceptet Shamali om etablering av en restaurang. Restaurangen får en yta på totalt 258 kvadratmeter med entré från Skärholmstorget. Parallellt har Skärholmen Centrum även hyrt ut en lokal till Godisparadiset med entré från samma torg. Etableringarna är en del av arbetet för att göra Skärholmstorget mer levande även under tider då torghandeln inte är öppen.


H&M kommer att öppna i Skärholmen Centrum.

H&M nysatsar i Skärholmen Centrum

Uthyrning Skärholmen Centrum har tecknat avtal med H&M om etablering av en ny butik. Butiken får en yta på totalt 2 700 kvadratmeter och öppning beräknas ske under andra halvåret i år. Satsningen stärker Skärholmen Centrums roll som södra Stockholms stadskärna.


Stockholmshems nya 23-våningshus i Skärholmen, som bland annat ska husera bolagets nya kontor samt 102 lägenheter i de över våningarna, går med flera hundra miljoner i förlust.

Kraftigt ökade kostnader för Stockholmshems nya landmärke

Bolag Om några år flyttar Stockholmshem in i sitt nybyggda kontor i Skärholmens centrum, ett 23 våningar högt landmärke som också ska innehålla 102 lägenheter i de översta våningarna. För några år sedan bedömdes projektet gå plus minus noll investeringsmässigt, men nu kan Fastighetssverige berätta att projektet har blivit flera hundra miljoner kronor dyrare, bland annat på grund av kraftigt ökade materialpriser.


Jeff Fastigheter har fått en markanvisning för 130 bostäder i Skärholmen. Projektet befinner sig i detaljplaneskedet och bilden är den nuvarande illustrationen.

Doldis får markanvisning i Stockholm

Bostäder Bolaget ska bygga 130 nya bostäder i Skärholmen. Fastighetssverige berättar mer om projektet som tidigare innehöll ytterligare en byggherre och fler bostäder.


Polisen etablerar nytt polishus i Skärholmen.

Polisen etablerar nytt polishus i Skärholmen

Uthyrning Skärholmen Centrum har tecknat avtal med polisen om ombyggnad och uthyrning för etablering av ett nytt lokalpoliskontor med utbildningslokaler i Skärholmen. Det nya polishuset etableras i de lokaler vid Bodholmsplan som Skärholmens stadsdelsförvaltning för närvarande har. Den totala ytan är på 8 500 kvadratmeter och inflyttning sker i början av 2024.


GDK etablerar sig i Skärholmen centrum.

Fotbollsstjärnorna med och tar internationellt matkoncept till Skärholmen centrum

Uthyrning German Döner Kebab öppnar i Skärholmen Centrum under sommaren. Det är den första restaurangen den snabbt expanderande kedjan etablerar i Stockholmsområdet och den tionde hittills i Sverige. Bland ägarna till restaurangen i Skärholmen finns fotbollsprofilerna Haris Radetinac och Astrit Ajdarevic.


Grosvenor rekryterar nytt ledningsteam till Skärholmen centrum.

Grosvenor rekryterar ledningsteam för Skärholmen centrum

Bolag Grosvenor stärker organisationen för att sköta driften av Skärholmen Centrum. Sedan några veckor är hela det fyra personer starka centrumteamet på plats med centrumchefen Sanna Sultan i spetsen.


Vy från Sätra över tillkommande bebyggelse (röd) i relation till befintlig (vit).

Grönt ljus för 800 nya bostäder i Skärholmen

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har godkänt ett förslag till detaljplan för Skärholmsdalen som ingår i Fokus Skärholmen. Fastighetssverige berättar mer.


Skärholmen Centrum.

Stockholms stad hyr 6 216 kvadratmeter i Skärholmen Centrum

Uthyrning Grosvenor Europe har tecknat ett nioårigt avtal med Stockholms stad om ombyggnad och uthyrning av ytor på totalt 6 216 kvadratmeter i Skärholmen Centrum. Lokalerna ska användas av Skärholmens stadsdelsförvaltning.


Skärholmens torg i Skärholmen.

Nystart för Skärholmen – ska bli södra Stockholms stadskärna

Sverige Evenemanget Grow’in Skärholmen som startar den 16 september ska under två veckor lyfta stadsdelens utvecklingspotential. Initiativtagarna Grosvenor Europe och Skärholmens stadsdelsförvaltning berättar hur Skärholmen ska bli södra Stockholms nya knutpunkt.


Grosvenor satsar på AR-spel i Skärholmen Centrum och Lidingö Centrum.

Skärholmen och Lidingö först i Sverige med interaktivt spel i centrummiljö

Bolag Grosvenor Europe blir först i Sverige när fastighetsbolaget i september lanserar ett interaktivt AR-spel (Augmented Reality) i centrummiljö. Spelet Megaraptor, som går att spela i Skärholmen Centrum i Lidingö Centrum med start senare i september, går ut på att via sin mobil hitta, föda upp och tävla med dinosaurier i centrumet.


Visionsbild som visar den planerade bebyggelsen längs Vårbergsvägen. ByggVestas markanvisade del i projektet är till höger om det vitfärgade sjukhemmet.

...Och här växer bolagets bostadsprojekt

Bostäder ByggVesta föreslås få en tilläggsmarkanvisning för ytterligare bostäder i ett av bolagets projekt i Skärholmen.


Idé till gestaltning av nya byggnader längs Stångholmsbackens östra del, vy mot söder. Längs gatan medges punkthus som länkas ihop med byggnader i två våningar (radhus). Punkthusen längs gatan trappar från sju till fem våningar.

Arnhults M2 satsar på bostäder i Söderort

Bostäder Rutger Arnhult-ägda M2 Asset Management är ett av bolagen som ska tillföra över 600 bostäder i Vårberg och Skärholmen. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Flygfoto av centrala Skärholmen sett österifrån, med planområdet inringat. Stadsbilden präglas av stora trafikleder, trafikseparering och bebyggelse anpassad till topografin.

Över 500 bostäder tillförs särskilt utpekad stadsdel

Bygg/Arkitektur Skärholmen är i fokus för kraftig utbyggnad de närmsta åren och nu ska hundratals nya bostäder samt handel, vård och kontor tillföras i den växande stadsdelen. Fastighetssverige berättar mer om det senaste projektet.