Image

Något sämre från Diös

Bolag Diös förvaltningsresultat för första kvartalet uppgick till 71 miljoner kronor (72).
Publicerad den 24 April 2013
Christer Sundin. Bild: Diös
Christer Sundin.

Hyresintäkterna uppgick till 323,7 miljoner kronor (324,5).

Värdeförändringar i fastigheter uppgick till -26,7 miljoner kronor (34,8).

Resultat per aktie uppgick till 1,06 kronor (2,02).

Diös stärker sin soliditet till 26,5 procent samt belåningsgraden sjunker till 66,4 procent.

- Årets tre första månader har inneburit en fortsatt hög nettouthyrning om 10 miljoner kronor. Det visar återigen att det nya större Diös, med en ännu starkare närvaro på marknaden, ger positiva effekter på vårt resultat. Mot bakgrund av konjunkturläget vill jag särskilt framhålla några faktorer som påverkar vårt resultat det första kvartalet. Som ett led i vår långsiktiga strategi att koncentrera vårt
fastighetsbestånd till våra huvudorter har vi avyttrat fastigheter för cirka 145 miljoner kronor med tappade intäkter som konsekvens, skriver Christer Sundin i vd-ordet.

- Under april, efter rapportperioden, sålde vi även vår enda fastighet i Gällivare. Med en ökad kostnadsutveckling blir det allt viktigare att effektivisera fastighetsbeståndet. Kvartalet har bjudit på en riktig vinter med stora mängder snö, is och kyla – framförallt i kuststäderna. Förhållanden som har inneburit högre följdkostnader än normalt. Att finansieringskostnaderna sjunker kompenserar till viss del de stigande driftkostnaderna. Våra intäkter styrs till stor del av oktoberindex som reglerar hyresutvecklingen för det kommande året. En svag konjunktur och låg inflation resulterade i en indexuppräkning för vårt kommersiella bestånd om svaga 0,4 procent och för bostäder cirka 2 procent. Mot bakgrund av ovanstående faktorer är det positivt att vi möter årets förvaltningsresultat på samma nivå som föregående år. Resultatet innebär att vi ytterligare stärker vår soliditet till 26,5 procent samt att vår belåningsgrad sjunker till 66,4 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige