Image

Mitthem drar tillbaka del av försäljning

Bolag Efter ett beslut i Mitthems styrelse dras försäljningen tillbaka för fyra av de fastigheter som legat ute till försäljning. Enligt lag har hyresgästerna vid en försäljning rätt att själva köpa fastigheterna genom att bilda bostadsrätter.
Publicerad den 9 December 2015

- Det här är en ideologisk fråga, vi vill verka för att bevara hyresrätten, säger Leif Nilsson, styrelseordförande för Mitthem (S).

Det var i september som Mitthem la ut sammanlagt 121 lägenheter till försäljning fördelade på sju fastigheter. Fem ligger i centrala Stenstan, en på Västermalm och en i Nacksta. Under försäljningsprocessens gång har två bostadsrättsföreningar bildats för Cupido 1 och Ödet 4,5 och 6 som visat intresse för att köpa fastigheterna med sammanlagt 31 lägenheter.

Vid ett extrainkallat styrelsemöte på tisdag kväll beslutade en oenig styrelse att dra tillbaka försäljningen av de aktuella fastigheterna.

- Sundsvall är en stad med relativt många bostadsrätter. Vi tycker att det är viktigt att de hyresrätter som finns idag bevaras, särskilt inne i Stenstan, säger Leif Nilsson.

- Med styrelsens beslut är det inte längre möjligt att genomföra affären som det var tänkt. Vår nyproduktion behöver nu i högre utsträckning lånefinansieras, säger Marie Selin, vd på Mitthem.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är nya planen för centrala Telefonplan

Bygg/Arkitektur Idén om jätteskraporna Tellus Towers skrotades förra hösten – nu har staden arbetat fram ett nytt förslag för den omfattande utvecklingen av Telefonplan. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY