Image

Mitthem säljer fem fastigheter

Transaktioner Nu säljer Mitthem fem av sina fastigheter i Stenstan i Sundsvall. I fastigheterna inryms sammanlagt elva lokaler och 42 lägenheter. - Det här gör vi som ett led i att utveckla vår kärnverksamhet som är att hyra ut bostäder, säger Marie Selin, vd Mitthem.
Publicerad den 15 September 2015
Annons
Image

Det är fastigheterna Cupido 1, Tara 1 och Ödet 4, 5 och 6 som ska säljas i Stenstan.
Arbetet med att se över bolagets fastighetsportfölj har pågått under året. Huvudskälet till försäljningen av de centrala fastigheterna är att de har en hög andel lokalyta.

- Vårt fokus är bostäder och vi har en mindre andel lokaler som vi nu ser över. Vi ska göra det vi är bäst på och lägga vårt fokus på att bygga nya hyreslägenheter för Sundsvallsborna, säger Marie Selin.

Utöver fastigheterna i Stenstan säljs ytterligare två. Skörden 1 i Nacksta med 72 lägenheter som även den har en hög andel lokalyta. Slutligen säljs även Hatten 15, en liten fastighet på Västermalm, med endast sju lägenheter.

Vinsten från försäljningen kommer att användas till den nyproduktion bolaget står inför då ytterligare 270 lägenheter ska byggas de kommande åren. Dessutom befinner sig bolaget i ett intensivt underhållsarbete.

- Vi har ett stort ansvar gentemot våra hyresgäster och våra ägare att driva Mitthem på ett klokt och ekonomiskt fördelaktigt sätt, säger Marie Selin.

Pangea Property Partners har fått säljuppdraget av Mitthem.

Relaterade artiklar

Ämnen

Pangea Property Partners på Branschguiden

Pangea Property Partners är en oberoende corporate finance- och transaktionskonsult med fokus på den nordiska fastighetsmarknaden. Vi har stor vana av att driva igenom komplexa affärer, såväl större bolagsbildningar som försäljningar av fastighetsportföljer på låglikvida marknader. Det gör att vi kan hantverket och vet hur varje affär ska hanteras för att ge maximalt resultat för våra uppdragsgivare.

Pangea Property Partners har stor erfarenhet av affärer där nordiska fastigheter möter internationellt kapital. Vi har ett brett internationellt nätverk och över 40 procent...

Läs mer om Pangea Property Partners på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige