Image
NCC bygger 88 hyreslägenheter åt Mitthem i Sundsvall.

NCC bygger 88 hyreslägenheter i Sundsvall

Bygg/Arkitektur NCC fortsätter samarbetet med Mitthem och bygger ytterligare 88 hyresrätter på Byhöjden i Sundsvall. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 135 miljoner kronor.


Riksbyggen köper av Mitthem.

Riksbyggen köper av Mitthem

Transaktioner Riksbyggen har förvärvat fastigheten Snedhörnet 1 på Dalgatan i Sundsvall av Mitthem. Planen är att bygga 35-40 seniorbostadsrätter inom Riksbyggens Bonum-koncept på fastigheten. Riksbyggen räknar med att starta försäljningen redan under 2021.


NCC och Mitthems första projekt på Byhöjden, etapp två har samma utformning.

NCC bygger 132 hyresrätter i Sundsvall

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Mitthem bygga 132 hyresrätter på Byhöjden i Sundsvall. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 160 miljoner kronor.


NCC bygger hyresrätter i Sundsvall

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Mitthem i Sundsvall att bygga två NCC Folkboende med totalt 88 hyresrätter i området Bosvedjan strax norr om Sundsvalls centrum. Ordervärdet uppgår till 98 miljoner kronor.


Selin saknar inte vd-rollen

Karriär Hon gick från allmännyttan till ett börsbolag. Så ser Marie Selin på den nya rollen, vad hennes uppdrag på NP3 kommer att bestå av och skillnaden mot tidigare jobb. ”Offentligheten inget jag saknar".


Ny vd för Mitthem klar

Karriär Lotta Björklund, närmast från Timråbo, blir ny vd för Mitthem i Sundsvall.


Klart med Mitthems försäljning i Sundsvall

Transaktioner Nu är det klart att det blir Tvättbjörnen Fastigheter som blir ny ägare till de hus i Sundsvall som Mitthem haft ute till försäljning under hösten.


Mitthem drar tillbaka del av försäljning

Bolag Efter ett beslut i Mitthems styrelse dras försäljningen tillbaka för fyra av de fastigheter som legat ute till försäljning. Enligt lag har hyresgästerna vid en försäljning rätt att själva köpa fastigheterna genom att bilda bostadsrätter.


Mitthem väljer HSB som förvaltare i Sundsvall

Bolag I onsdags tecknade HSB Södra Norrland ett tvåårigt avtal med option på ytterligare två år för ett sextiotal fastigheter som ägs av Mitthem i Sundsvall.


Mitthem säljer fem fastigheter

Transaktioner Nu säljer Mitthem fem av sina fastigheter i Stenstan i Sundsvall. I fastigheterna inryms sammanlagt elva lokaler och 42 lägenheter.
- Det här gör vi som ett led i att utveckla vår kärnverksamhet som är att hyra ut bostäder, säger Marie Selin, vd Mitthem.


Första huset med Sabos Kombohus plus-avtal invigs

Bygg/Arkitektur På torsdag inviger bostadsminister Mehmet Kaplan det första hyreshuset som byggts inom Sabos ramavtal. NCC har på uppdrag av Mitthem i Sundsvall byggt ett åtta våningar högt hyreshus enligt konceptet NCC Folkboende.


Ny ekonomi- och finanschef
på HSB Södra Norrland

Karriär Malin Nordqvist är ny ekonomi- och finanschef på HSB Södra Norrland. Hon kommer närmast från Timrå kommun där hon var ekonomichef och före det har hon varit ekonomichef på Mitthem i Sundsvall.


Mitthem och NCC byggstartar Norra Kajen

Bygg/Arkitektur På måndag tas det första spadtaget för Sundsvalls nya stadsdel Norra Kajen.
192 nya lägenheter ska byggas.


NCC bygger 192 hyresrätter i Sundsvall

Bygg/Arkitektur NCC bygger tre hyreshus med 192 hyreslägenheter på Norra kajen i Sundsvall för Mitthem. Den första etappen med 138 lägenheter planeras att bli så kallat Trygghetsboende. Ordern är värd 245 miljoner kronor.


NCC först ut i Sabosatsning

Bygg/Arkitektur Mitthem i Sundsvall ger NCC en byggorder om 37 lägenheter. Ordern innebär startskottet i Sabos ramavtal gällande så kallade Kombohus som beräknas ge 5 000 nya hyreslägenheter i hela landet de kommande fyra åren.


Selling på ny vd-tjänst

Karriär Hans Selling slutade i höstas som vd för kommunala Mitthem. Nu har han en ny vd-tjänst, med inriktning på försäljning av ett kommunalt bolag.


Selling efterträds av Selin

Karriär Mitthems vd Hans Selling slutar 1 oktober och efterträds då av Marie Selin, som i dag arbetar på Vattenfall.


Mitthem-försäljning stoppas

Transaktioner Mitthems försäljning av 1 500 lägenheter stoppas.


Mitthem kan sälja 1 500 lägenheter för 300 miljoner kronor

Transaktioner Mitthem kan komma att sälja 1 500 av sina 5 570 lägenheter. Det bedömda värdet i affären är 300 miljoner kronor. Pengarna ska man använda till att investera i en ombyggnation av Korstaverkets panna K1 till biobränsle.


Selling fimpar rökbelöningen

Juridik I fredags meddelade det kommunala bostadsbolaget i Sundsvall, Mitthem, att man infört en belöning på 5 000 kronor till den som avslöjar en granne som röker i fastigheten. I går gjorde bolagets vd Hans Selling, som ligger bakom belöningen, en helvändning och drog tillbaka tipspengen.