Image

Selling på ny vd-tjänst

Karriär Hans Selling slutade i höstas som vd för kommunala Mitthem. Nu har han en ny vd-tjänst, med inriktning på försäljning av ett kommunalt bolag.
Publicerad den 14 Januari 2013
Hans Selling. Bild: Kristofer Lönnå
Hans Selling.

Selling blir ny vd i kommunala Rodret i Örnsköldsvik. Rodret är moderbolag i en koncern som innehåller Arken Tjänstecentrum och Övik Parkering AB.

Arken Tjänstecentrum äger fastigheter vid inre hamnen, centralt i Örnsköldsvik och utvecklar verksamhet med inriktning på tjänsteföretag och högre utbildning. Bolaget erbjuder kontorslokaler och utbildningslokaler och även konferensmöjligheter för såväl stora som små sällskap i Arken Konferens.

1 februari efterträder Selling Agnetha Brandt som ny vd.

- Bolaget har haft en omfattande utveckling under Agnetha Brandts ledning, säger ordförande Jim Sundelin.

- De senaste åtta åren har inkluderat uppstarten av dotterbolaget Övik Parkering AB med byggande av Paradisgaraget samt byggande av tre Resecentrumanläggningar för Botniabanan, vilket inneburit en nästan dubblerad balansomslutning i bolaget. Parallellt med detta har bolagets övriga verksamhet renodlats och koncentrerats till fastighetsförvaltning med de strukturella förändringar som det innebär. Alltsedan bolaget bildades har visionen för bolaget varit att det ska utvecklas för att kunna försäljas - ett uppdrag som sedan i höst bedöms som genomförbart på grund av de genomförda åtgärderna, säger Sundelin.

Hans Selling kommer att slutföra det pågående försäljningsuppdraget. Eftersom det är bolaget som säljs, och inte de ingående fastigheterna, genomförs strategiska förändringar redan nu.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisen som spräcker miljardvallen

Bolag Stor intervju med Bricknovas grundare och vd Orlando Villacrez om hur bolaget byggts upp från noll till en miljard-pipeline, värderingen i den pågående nyemissionen – och sweet spot-marknaden som möjliggör nybyggda parhus, radhus och villor i bostadsrättsform för under fem miljoner kronor i Storstockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY