Image
Ilija Batljan.

SBB tecknar 15-årigt hyresavtal för ett nytt polishus i Örnsköldsvik

Uthyrning Den 9 september 2021 tecknade SBB ett 15-årigt hyresavtal med Polisen, gällande det nya polishuset i Örnsköldsvik.


Sverker Källgården, vd för Cibus.

Cibus köper Ica-fastigheter

Transaktioner Cibus undertecknat två förvärv om totalt fyra fastigheter i Sverige för 4,5 miljoner euro, cirka 46 miljoner kronor. Tre av dem förvärvas från Ica Fastigheter i en "sale and lease back" transaktion och en från privat fastighetsägare. Tillträde sker den 1 juni 2021 för samtliga fastigheter.


Magnus Åkesson, vd för Point Properties. Bolaget fokuserar på att återskapa levande och attraktiva stadskärnor.

Point Properties har hyrt ut 4 000 kvadratmeter sedan årsskiftet

Uthyrning Fastators innehavsbolag Point Properties koncept för att återskapa levande stadskärnor får allt större genomslag. Sedan årsskiftet har Point Properties tecknat nya hyresavtal med nya hyresgäster om nära 4 000 kvadratmeter. Av dessa är 24 procent inom restaurang och 60 procent inom dagligvaror med en genomsnittlig hyreskontraktslängd om sju år.


Point Properties hyr ut i Örnsköldsvik.

Point Properties hyr ut till Coop i Örnsköldsvik

Uthyrning Point Properties har tecknat hyreskontrakt som initialt löper på sju år med Coop Nord för ny livsmedelsbutik i Galleria Magasinet i Örnsköldsvik.


NCC bygger bostadsrätter i Örnsköldsvik.

NCC bygger 51 bostadsrätter i Örnsköldsvik

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av fastighetsbolaget Indulogg AB bygga ett 14 våningar högt hus med 51 bostadsrätter på Framnäsudden i Örnsköldsvik. Uppdraget är en totalentreprenad och har ett ordervärde på 100 miljoner kronor.


Jens Engwalls Nyfosa köper i Örsnköldsvik.

Nyfosa köper i Örnsköldsvik

Transaktioner Nyfosa har köpt en kontorsfastighet i Örnsköldsvik till ett värde om cirka 65 miljoner kronor och kompletterar därmed befintligt bestånd i området med stabila kassaflöden.


Annika Ekström.

SBB utvecklar nytt polishus i Örnsköldsvik

Bygg/Arkitektur SBB har, via sitt dotterbolag Hemfosa Projektutveckling AB, tecknat ett projekteringsavtal med Polismyndigheten i syfte att uppföra ett nytt polishus i centrala Örnsköldsvik, på markanvisning från Örnsköldsviks Kommun. Den totala ytan är cirka 7 500 kvadratmeter effektiva lokaler.


House Be köper lokal aktör i Örnsköldsvik

Bolag House Be köper lokal aktör i Örnsköldsvik samtidigt kliver Nordiska Centrumhus in som ny delägare i House Be.


Tomas Beck, Nordenchef på Cromwell Property Group

Cromwell hyr ut i Örnsköldsvik

Uthyrning Cromwell Property Group har tecknat två nya hyresavtal i Galleria Magasinet i Örnsköldsvik, som förvaltas av Cromwell och ägs tillsammans med en partner.


Svenska Handelsfastigheter tecknar åtta avtal med Rusta.

Svenska Handelsfastigheter tecknar åtta avtal med Rusta

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter har tecknat åtta nya hyresavtal på vardera tio år med detaljhandelskedjan Rusta. Avtalen avser handelsplatser i Växjö, Skövde, Katrineholm, Mora, Falun, Bollnäs, Hudiksvall och Örnsköldsvik. Avtalen omfattar totalt knappt 16 500 kvadratmeter handelsyta.


Svenska Handelsfastigheter utökar och expanderar

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter ökar sin uthyrningsbara area med ytterligare drygt 14 000 kvadratmeter genom tre separata förvärv i Kristianstad, Örnsköldsvik och Kristinehamn.


Amasten planerar 70 lägenheter i Örnsköldsvik

Bygg/Arkitektur Amasten har för avsikt att bygga 70 lägenheter – Riki-hus – i centrala Örnsköldsvik. Planen är att lägenheterna ska stå klara till våren 2020.


Hedern Fastigheter köper i Örnsköldsvik

Transaktioner Hedern Fastigheter köper fyra fastigheter i centrala Örnsköldsvik av Backmans Fastighets- & Företagsutveckling. Efter köpet bildas ett JV mellan de båda bolagen.


Hemfosa miljardköper

Transaktioner Hemfosa spänner bågen rejält och köper en fastighetsportfölj i Örnsköldsvik för 858 miljoner kronor – samtidigt som man köper en fastighet i Uppsala för 145 miljoner kronor. Köpen är avsedda att stärka Hemfosas ställning både i geografiskt intressanta lägen och inom sektorn samhällsfastigheter.


Espresso House öppnar i Örnsköldsvik

Uthyrning Espresso House hyr 300 kvadratmeter vid Stora torget för att öppna sitt första kaffe i Örnsköldsvik.


Svenska Handelsfastigheter köper i Örnsköldsvik

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter etablerar sig i Örnsköldsvik genom ett fastighetsförvärv om 7 700 kvadratmeter i handelsområdet Entré Norr.


Lokal aktör köper galleria i Örnsköldsvik

Transaktioner Nordek köper Oskargallerian i Örnsköldsvik av Baring (tidigare Cornerstone).


Markus Näslund vill utveckla i Inre hamnen i Örnsköldsvik.

Hockeyprofil utvecklar i Örnsköldsvik

Bygg/Arkitektur Peter "Foppa" Forsberg har gjort flera fastighetsinvesteringar i Örnsköldsvik. Nu gör en av hans gamla lagkamrater en satsning i staden.


Real Holding köper för 180 miljoner

Transaktioner Real Holding köper 53 000 kvadratmeter industri, lager och kontor i Örnsköldsvik.


Redito säljer handelsfastighet

Transaktioner Redito har sålt en handelsfastighet i Örnsköldsvik för drygt 20 miljoner kronor. Försäljningen är ett led i renodlingen av Trophi. Fastigheten har en area om 4 300 kvadratmeter och är till häften vakant. Köpare är ett privat fastighetsbolag med lokal förankring.