Image

Hedern Fastigheter köper i Örnsköldsvik

Transaktioner Hedern Fastigheter köper fyra fastigheter i centrala Örnsköldsvik av Backmans Fastighets- & Företagsutveckling. Efter köpet bildas ett JV mellan de båda bolagen.
Publicerad den 3 Oktober 2018
Hedern Fastigheter förvärvar i centrala Örnsköldsvik. Bild: Nordier
Hedern Fastigheter förvärvar i centrala Örnsköldsvik.

Från och med 1 oktober blir Hedern Fastigheter huvudägare till fyra fastigheter i Örnsköldsviks absoluta citykärna. Backmans Fastighets- & Företagsutveckling AB, tidigare ensam ägare, är fortsättningsvis delägare (genom ett samägt bolag)i de berörda fastigheterna, som omfattar drygt 10 000 kvadratmeter. Fastigheterna ligger samtliga i direkt närhet till Stora Torget och innehåller en blandning av kontor, butiker samt bostäder.

– Vi är väldigt nöjda med att få förtroendet att förvärva dessa otroligt fina fastigheter. Vi ser verkligen fram emot att tillsammans med Backmans fortsätta utveckla Örnsköldsvik, en stad som vi länge sett fram emot att få etablera oss i, säger Pernilla Åhlin, vd för Hedern Fastigheter.

Fastigheterna kommer även fortsättningsvis att förvaltas av Backmans Fastighets- & Företagsutveckling AB som blir en garant för kontinuitet och lokal närvaro på plats.

– Det här känns både spännande och roligt! Vi är glada och stolta över att kunna locka ett starkt fastighetsbolag till Örnsköldsvik. Det är ett viktigt steg i vår ambition att stärka våra möjligheter att fortsätta utveckla stadens centrala delar med fler mötesplatser som bidrar till en livfullare stadskärna säger Ragnhild Backman, vd Backmans Fastighets- och Företagsutveckling AB.

Nordier Property Advisors har varit rådgivare till säljaren i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige