Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB tecknar 15-årigt hyresavtal för ett nytt polishus i Örnsköldsvik

Uthyrning Den 9 september 2021 tecknade SBB ett 15-årigt hyresavtal med Polisen, gällande det nya polishuset i Örnsköldsvik.
Publicerad den 21 September 2021

– Polismyndigheten är en viktig hyresgäst hos oss och det är glädjande att vi nu kan ta nästa steg i uppförandet av ett nytt, modernt och hållbart polishus i Örnsköldsvik. Projektet är en viktig del i utvecklingen av Örnsköldsvik och ligger helt i linje med vår strategi att vara Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur, säger Christer Melander, Regionchef Norr på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Det nya miljöklassade polishuset kommer byggas intill E4:n, nedanför Paradisbadet med en totalyta på nära 9 000 kvm. Det centrala läget i kombination med en ny och mer modern arkitektur anses långsiktigt kunna tillgodose polisens behov.
– Vi har under lång tid varit i behov av mer ändamålsenliga lokaler. I ett nytt polishus kommer vi kunna växa och bli fler samtidigt som vi kan bidra till ökad trygghet och högre polisnärvaro i lokalsamhället, säger Dick Danielsson, lokalpolisområdeschef, Norra Ångermanland.
– Detta är ett viktigt steg i projektet som möjliggör en tryggare stad samt en positiv utveckling och förtätning av stadskärnan, säger Marcus Elfving, fastighetsstrateg på Örnsköldsviks kommun.

Arbetet med detaljplanen pågår och byggstart väntas ske 2023. Enligt den preliminära tidsplanen ska det nya polishuset stå klart under 2025 och byggas som Miljöbyggnad Silver.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige