Image
Visualisering av hur kultur- och evenemangscentrum i Örnsköldsvik ska se ut.
Visualisering av hur kultur- och evenemangscentrum i Örnsköldsvik ska se ut. Bild: Neon Studio Architecture and Images

Tengbom och Urban Minds tar fram vision för kulturcentrum i Örnsköldsvik

Bygg/Arkitektur Tengbom har tillsammans med Urban Minds tagit fram en vision för det nya kultur- och evenemangscentrum som Örnsköldsviks kommun planerar att etablera. Konceptet innefattar hotell, scener, evenemangslokaler, musikproduktion och kulturskola.
Publicerad den 7 September 2023

Flera utredningar har uppmärksammat behovet av nya kulturlokaler i Örnsköldsvik. Den visionsskiss som Tengbom tillsammans med Urban Minds tagit fram ska fungera som underlag för det fortsatta arbetet.

Visionen för kulturcentrumet inrymmer hotell, scener, evenemangslokaler, musikproduktion och kulturskola. Platsen där det är tänkt att kulturcentret ska etableras har goda strategiska och geografiska förutsättningar med citykärnan söderut och en stor park mot norr som i och med etableringen kan utökas och göras än mer tillgänglig för besökare.

Projektet har varit ett gemensamt arbete mellan Tengbom och Urban Minds där Tengbom haft huvudansvar för byggnadsutformningen och Urban Minds bidragit med kompetens inom stadsutveckling och stadsplanering. Under hösten tar kommunen och externa parter fram fördjupat material och färdplan.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige