Image

Amasten planerar 70 lägenheter i Örnsköldsvik

Bygg/Arkitektur Amasten har för avsikt att bygga 70 lägenheter – Riki-hus – i centrala Örnsköldsvik. Planen är att lägenheterna ska stå klara till våren 2020.
Publicerad den 4 December 2018

De byggs på Sörliden, med balkonger i sydvästlig riktning mot havet.

Amastens produkt Riki-huset erbjuder bra bostäder som byggs på ett kostnadseffektivt och nytt sätt genom en industriell process. Produktionstiden från färdigt bygglov till inflyttning är cirka tio månader. Bostäderna är energieffektiva och håller hög kvalité.

– Intresset för Riki-huset som produkt är starkt. Örnsköldsvik har en stark företagandetradition med stort utvecklingsfokus. Lägenhetsprojektet är mycket spännande och har en arkitektur som är inspirerad av orten,, säger Ellen Reichard, affärsutvecklingschef på Amasten.

– Vi har en ambition att möjliggöra byggande av lägenheter för alla och Riki-huset är ett intressant koncept med fokus på effektiva och funktionella boendeytor. Jag tror definitivt att många som önskar ett centralt boende kommer att tilltalas av detta koncept i kombination med närheten till stadskärnan. Vi hoppas på att kunna inleda samarbete med en ny aktör på orten,, säger Marcus Elfving, fastighetsstrateg på Örnsköldsviks kommun.

FAKTA/ Fler Riki-hus

# Den 13 augusti anlände 44 lägenheter till Umeå hamn. I slutet av november invigdes det första av två Riki-hus i Tomtebo, Umeå. Nu startar arbetet med hus två i Tomtebo, med 33 lägenheter.
#Den 24 januari tar Amasten första spadtaget för 50 lägenheter i centrala Timrå.
# Bolaget har, tillsammans med dotterbolaget Riki ostad, ett mål om att bygga 1000 lägenheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY