Image
Bild: Istock

Westerlinds förvärvar och startar bolag

Transaktioner Norrlandskusten befinner sig i en sällan skådad tillväxt där stora etableringar redan är på gång och fler planeras. Norrlands ambition är att växa med 100 000 nya arbetstillfällen de kommande 15 åren, vilket driver på efterfrågan på bostäder och infrastruktur. Därför satsar Westerlinds stort med både förvärv och nya partnerskap.
Publicerad den 27 Mars 2024

Som ett svar på den starka tillväxten i regionen startar Westerlinds, tillsammans med Svensk Bostadsinvest och Altira, det nya norrländska bostadsbolaget Westerlinds Residensia AB. Som första affär förvärvas 607 lägenheter i Örnsköldsvik av det kommunala bostadsbolaget Övikshem. Underliggande fastighetsvärdet uppgår till 443,5 miljoner kronor och den sammanlagda ytan till 38 789 kvadratmeter. Tillträdet sker den 2 maj 2024.

I samband med affären integreras även bostäder från Westerlinds bestånd i Umeå och Härnösand vilket innebär att det nya bolaget initialt kommer att äga cirka 800 bostäder och ett mindre antal lokaler.
– När vi gick in i denna process var inte ekonomin vårt enda fokus, det har även handlat om att hitta rätt köpare. En ny ansvarsfull ägare som vi känner har förutsättningar att förvalta fastigheterna på ett tryggt och hållbart sätt. Det är glädjande att kunna lämna över fastigheterna till en erfaren och professionell fastighetsförvaltare som dessutom redan har lokalkännedom i Örnsköldsvik, säger Övikshems vd Lars Österlund.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige