Image
Riksbyggen köper av Mitthem.
Riksbyggen köper av Mitthem. Bild: Riksbyggen

Riksbyggen köper av Mitthem

Transaktioner Riksbyggen har förvärvat fastigheten Snedhörnet 1 på Dalgatan i Sundsvall av Mitthem. Planen är att bygga 35-40 seniorbostadsrätter inom Riksbyggens Bonum-koncept på fastigheten. Riksbyggen räknar med att starta försäljningen redan under 2021.
Publicerad den 25 Juni 2020

– Från Riksbyggens sida är vi mycket glada över affären med Mitthem. Under lång tid har Riksbyggen letat efter en lämplig plats för att återuppta sitt bostadsbyggande i Sundsvall och nu får vi chansen att ta vårt populära Bonum-koncept till ett mycket bra läge i staden, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norr.
– Mitthem har flera byggprojekt igång och planerar för ytterligare. Snedhörnet har länge legat långt fram i Mitthems planering. Genom den här försäljningen till Riksbyggen som snabbt kommer igång hjälper vi till att utveckla Sundsvall och möjliggöra för nybyggnation av boende för de lite äldre. Något som det finns ett stark önskan om från så väl målgruppen som Sundsvalls kommun, säger Lotta Björklund, vd för Mitthem.

Riksbyggens Bonum-koncept änder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster.
– Det finns behov av fler bostäder för seniorer i Sundsvall. Med fler seniorbostäder påverkas också flyttkedjorna i positiv riktning när till exempel villor som idag bebos av seniorer frigörs och blir tillgängliga för barnfamiljer eller andra som letar efter ett större boende, säger Lars Lundgren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige