Image

Mitthem kan sälja 1 500 lägenheter för 300 miljoner kronor

Transaktioner Mitthem kan komma att sälja 1 500 av sina 5 570 lägenheter. Det bedömda värdet i affären är 300 miljoner kronor. Pengarna ska man använda till att investera i en ombyggnation av Korstaverkets panna K1 till biobränsle.
Publicerad den 16 Mars 2012
Hans Selling. Foto: Kristofer Lönnå. Bild: Kristofer Lönnå
Hans Selling. Foto: Kristofer Lönnå.

Den 22 mars kommer två förslag presenteras på hur man ska finansiera ombyggnationen av Korstaverkets panna K1 till biobränsle. Ett av förslagen är att sälja cirka 1 500 av Mitthems lägenheter.
- Jag vill poängtera att detta fortfarande bara är ett förslag från tjänstemännen. I slutändan är det kommunfullmäktige som kommer att fatta beslutet om Mitthem ska sälja ut delar av sitt fastighetsbestånd. Till dess kommer vi att arbeta på precis som vanligt, säger Mitthems vd Hans Selling.

Anledningen bakom förslaget är att Sundsvall energi inte kan finansiera investeringen av ombyggnationen av Korstaverkets panna med egna medel, utan har ett behov av att 300 miljoner kronor skjuts till. I det förslag som Stadsbackens tjänstemän nu lägger fram för styrelsen är det första alternativet att Sundsvalls kommun går in med ett aktieägartillskott om 300 miljoner kronor. Det andra alternativet är förslaget om att sälja ut delar av Mitthems fastighetsbestånd.

Stadsbacken har föreslagit att Mitthems lägenheter i Granloholm, Skönberg och delar av centrum säljs ut.
Stadsbackens styrelse kommer vid sitt möte att besluta om vilket alternativ man förordar. Ärendet beräknas sedan behandlas på kommunfullmäktige i juni.

Mitthem har cirka 5 570 lägenheter med en balansomslutning av 1,3 miljarder kronor och en omsättning på cirka 331 miljoner kronor. Bolaget ägs till 100 procent av Sundsvalls kommun genom Stadsbacken AB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige